Bus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2021 door Patrick Goede

Pastor van vernielde kerkbus vergevingsgezind: "Jezus heeft de prijs al betaald"

Vandalen hebben een kerkbus in Virginia flink toegetakeld. Maar liefst 24 ramen werden ingeslagen en ook de toegangstrap werd vernield. Toen pastor Wade Runge de schade aan de bus opnam brak hij in tranen uit. Toch is hij vergevingsgezind richting de daders: "Ik wil de dader(s) laten weten dat we geen aanklacht indienen omdat iedereen fouten maakt en de schuld afbetaald is."

Hij vervolgt: "Jezus heeft die prijs betaald en we willen de wereld laten zien dat er al genoeg haat en woede is, dat er mensen met veel bitterheid in hun hart rondlopen. Als christelijke gelovigen moeten we tonen dat we de meest liefhebbende mensen van deze planeet zijn."

De kerkbus werd de afgelopen jaren gebruikt om duizenden mensen naar de kerk te brengen en daarbij van voedsel te voorzien. Kinderen, moeders en daklozen die niet op een andere wijze naar de kerk konden komen maakten gebruik van de bus, dat laat Faithwire weten. De kerk was niet verzekerd tegen de schade en de voorganger doet nu een beroep op de kerkgemeenschap om de kosten voor de herstelwerkzaamheden te kunnen dekken. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Jezus heeft een losprijs (ransom) betaald om mensen te (ver)LOSsen uit de macht van satan. ZO zijn gelovigen gekocht en betaald. Vrijgekochten dienen daarom voorop te lopen recht en gerechtigheid te bevorderen in deze wereld. Met het goedpraten of "vergeven" van de daden van deze vandalen heeft dat niets van doen...