Pastor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 oktober 2021 door Patrick Goede

Amerikaanse pastor vermoord met de Bijbel in zijn hand: "Hij was net klaar met de Bijbelstudie"

De 65-jarige Joe Moore die voorging in een gemeente in Californië is in koele bloede neergeschoten, na afloop van een bijeenkomst waarin hij Bijbelstudie gaf. KTLA News meldt dat de pastor met de Bijbel in zijn hand over straat liep op dat fatale moment. Dochter Daney Moore reageert logischerwijs geschokt op de dood van haar vader. "Dit is iets waarvan je nooit had verwacht dat het kon gebeuren."

Het motief voor de moord is nog altijd onduidelijk. Het onderzoek van de politie bevindt zich nog in de opstartende fase maar het lijkt volgens hen wel duidelijk dat de pastor een gericht doelwit was van de daders. De voorganger wordt door zijn kerk herinnerd als een vurige spreker.

Christine Peggese, een nichtje van Moore, uit haar verdriet en frustratie richting de dader van de brute moord. "Je hebben een pastor omgebracht. Je hebt niet zomaar iemand omgebracht die bij een drankwinkel rondhing. Je hebt een prachtige man vermoord, die een gezin en kleinkinderen had en die voorganger was van een kerk."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen