Pastor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2021 door Patrick Goede

Geliefde voorganger vermoord in Nigeria: "Hij gaf zijn moordenaars gratis medische zorg"

Dr. Habila Solomon is niet meer. De voorganger die naast zijn bediening in Gods gemeente ook arts was, werd thuis vermoord door extremistische Fulani-herders. Dat zegt pastor Nwamandze Gaius die in het dezelfde district in Nigeria voorgaat. "Dit was al de tweede aanslag op zijn leven, de eerste was op 1 oktober en toen beschermde God hem. Twee weken later schoten ze hem in zijn borst en stierf hij direct."

Pastor Nwamandze Gaius vervolgt: "Hij was een geweldige zendeling van God en had een positieve invloed op duizende levens. God gebruikte hem ook om mensen van drinkwater te voorzien, onderdak te geven, te onderwijzen en de armen te voeden. Hij is vermoord door de Fulani-herders die hij juist actief probeerde te bereiken met het evangelie."

Dr. Solomon verleende juist hen ook praktische hulp. "Hij gaf de families van de herders gratis medische zorg. Er waren er die tot Christus kwamen. De fanatieke herders zagen dat mogelijk als een bedreiging voor de islam, waarna ze hem besloten te doden. We zullen zijn impact op de levens van de plattelandbewoners enorm gaan missen."

Een familielid vraagt om gebed voor de familie. Veel collega's van dr. Solomon reageren volgens Morning Star News met lovende woorden over zijn leven op zijn dood. "Hij gaf gehoor aan Gods roeping voor zijn leven. Hij heeft zijn taak succesvol volbracht."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Het verhaal van de barmhartige Samaritaan is helaas niet doorgekomen in de Islam. Religion of pieces zoals Hattun Tash (zelf ex-moslima) meestal zegt.