exorcisme priester
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 oktober 2021 door Redactie

Priester: "Meer vraag naar duiveluitdrijving sinds pandemie"

De Rooms-Katholieke priester Gian Matteo Roggio geeft aan dat meer mensen een verzoek doen voor demoonuitdrijvingen sinds de coronapandemie. Volgens de Italiaanse Roggio geloven veel mensen dat er een 'duivelse kracht' zit achter het virus die zorgt voor de ziekte, maar ook voor de sociale en economische gevolgen van de pandemie, meldt Christian Today.

"We zien een toename in het aantal verzoeken voor exorcisme, omdat de pandemie mensen kwetsbaar heeft gemaakt", aldus Roggio. "Mensen zijn arm geworden en raken overspannen en lijden aan depressie. Ze hebben het gevoel dat hun leven door de pandemie niet meer in hun eigen handen ligt, maar in de handen van een kwaadaardige kracht. We bevinden ons in een grote crisis."

Roggio is niet de enige Rooms-Katholieke geestelijke die ziet dat de belangstelling voor exorcisme onder christenen toeneemt. Gelovigen hebben last van verschillende problemen door de pandemie, wat zich mentaal uit. Veel van hen verlangen naar bevrijding van deze mentale problemen. "Tijdens de pandemie hebben priesters wereldwijd gemerkt dat er meer verzoeken zijn voor psychiatrische hulp", aldus pastor Luis Ramirez.

De priester is een van de sprekers bij een training voor Rooms-Katholieke geestelijken in duiveluitdrijving en bevrijdingspastoraat. Deze week vindt een bijeenkomst plaats rond dit thema in het Vaticaan. Roggio vertelt over de realiteit van demonische machten en wat er soms gebeurt wanneer deze kwade geesten worden uitgedreven. "Mensen spreken plotseling in oude talen die ze normaal niet beheersen. Daarnaast vallen ze soms op de grond of braken ze voorwerpen uit zoals spijkers of stukken glas", vertelt Roggio. "Hun stemmen veranderen volledig, een vrouw spreekt bijvoorbeeld ineens als man. Sommigen worden ineens heel sterk, dan hebben we meerdere mensen nodig om hen vast te houden."

Een van de meest voorkomende banden waar mensen van bevrijd worden is 'spiritualiteit'. Dit heeft te maken met onder andere New Age. "Als mensen zouden zien wat spiritualiteit werkelijk doet, zouden ze er niets mee te maken willen hebben", aldus voorganger Jayne Irlam die zich als protestant ook veel bezighoudt met bevrijdingspastoraat.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Jezus zegt dat de gelovigen namens Hem demonen zullen uitdrijven. Zij moeten hierbij wel de Bijbel als graadmeter hanteren. Maar ook kan men demonen uitdrijven door andere demonen, hoewel het koninkrijk van satan niet verdeeld is. Zo worden deze geesten slechts verplaatst, zoals een boer zijn vee ‘verschaart’ (= van weide doet veranderen) en de koeien in de wei door paarden vervangt. Zo werken ook b.v. de magnetiseur, de astroloog en de hypnotiseur. Er worden wel machten verdreven, maar andere troepen marcheren de slachtoffers binnen!