Liberty University
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2021 door Redactie

Communicatieadviseur Liberty University ontslagen na uiten kritiek

De voormalige communicatieadviseur van dew Amerikaanse Liberty University stelt dat hij ten onrechte is ontslagen nadat hij kritiek leverde op de manier waarop de christelijke universiteit reageert op meldingen van seksueel misbruik. "De meldingen slaan dood", aldus Scott. De voormalig communicatieadviseur klaagt de christelijke universiteit aan voor het in zijn ogen onrechtmatige ontslag, meldt de Christian Post. Liberty ontkent de beschuldigingen van Scott.

"Zorgen en meldingen van seksueel misbruik en seksuele intimidatie werden steeds doorgeschoven, daarna werd er niets mee gedaan", aldus Lamb. De voormalige communicatieadviseur stelt dat Liberty hierdoor een onveilig klimaat creëerde voor de studenten en tegen zijn eigen gedragscode inging.

Op de christelijke universiteit gelden strikte regels. Liberty-studenten mogen geen alcohol drinken en evenementen bijwonen waar alcohol wordt geschonken. Ook is het verboden om seks te hebben buiten het huwelijk. Volgens Lamb wordt in sommige gevallen een melding van seksueel misbruik of seksuele intimidatie genegeerd, wanneer het slachtoffer op een plaats was waar alcohol gedronken werd.

De christelijke universiteit stelt dat de rechtszaak een poging van Lamb is om zijn naam te zuiveren na zijn ontslag. Liberty University geeft aan dat zij "de claims van Lamb ontkennen en dat zijn ontslag volgde op de manier waarop hij advies heeft gegeven over de reactie van de universiteit in een rechtszaak van een anonieme student".

Het is niet de eerste keer dat Liberty University negatief in de publiciteit komt. In augustus 2020 kwam een seksschandaal boven water rondom Jerry Falwell Jr., de voormalig directeur en de zoon van de oprichter van het christelijke onderwijsinstituut. Tijdens een vakantie ontmoette de Falwells een jongeman waar het echtpaar in eerste instantie een zakelijke relatie mee opbouwde. "Kort daarna kreeg Becki (Falwells vrouw red.) een ongepaste relatie met deze jonge man. Ik was er zelf niet bij betrokken, maar het was natuurlijk ontzettend naar om daar achter te komen", vervolgt Falwell. Na het uitkomen van de affaire diende Falwell zijn ontslag in. De directeur stond op dat moment al op non-actief vanwege een pikante vakantiefoto waar veel kritiek op kwam. Hij verliet de universiteit met een ontslagvergoeding van 10,5 miljoen dollar.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

10,5 miljoen dollar? Om Obelix te parafraseren: "rare jongens, die Amerikanen"...