Joey Kelly
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 oktober 2021 door Patrick Goede

Joey zag hoe zijn neef en tante vermoord werden: "God redde mijn leven met een reden"

Het heftige verhaal van Joey Kelly gaat door merg en been. Hij was er getuige van dat zijn tante en neef vermoord werden door zijn oom. Vervolgens moest Joey vechten voor zijn eigen leven. Jarenlang kropt hij zijn trauma en boosheid richting God op. Totdat hij op een dag een kerk binnenwandelt en daar "Amazing Grace" hoort zingen. Hij barst in tranen uit. "God redde mijn leven die dag met een reden."

Disclaimer: de beschrijving van dit verhaal kan als schokkend worden ervaren.

Via de stichting I Am Second vertelt Joey nu zijn indrukwekkende verhaal. "Ik hoorde mijn tante gillen: 'God help me!' Dit was het allernaarste moment uit mijn leven. Mijn oom kwam met een slagersmes en onder het bloed de slaapkamer uitlopen", zegt Kelly in de video die heftig kan binnenkomen bij gevoelige kijkers. 

Zijn neef en "beste vriend" Mikey wordt ook door zijn oom vermoord. "Hij tacklede zijn eigen 9-jarige zoon en begon met een mes in zijn borst te steken. Vervolgens sneed hij meerdere keren zijn keel door. Ik wilde hem redden maar bleef als verstijfd staan. Mijn oom greep mij bij mijn keel en drukte mij tegen de muur. Hij wilde mij ook in mijn borst steken maar stak mij door mijn arm."

Demonisch
Dan gebeurt er iets onverklaarbaars. "Het volgende moment knipper ik met mijn ogen en opeens is hij drie meter bij mij vandaan. Het was alsof God hem bij mij vandaan hield voor een kort ogenblik. Mijn arm ligt open en ik ren naar beneden. Ik pak de telefoon, tik een negen en een één in maar dan trekt hij de telefoon uit de muur. Ik loop achteruit en zeg dat hij dit niet hoeft te doen. Maar hij zegt niks en loopt langzaam op mij af met een demonische blik in zijn ogen." 

Joey rent vervolgens door het huis en weet bij de deur te komen. Hij hoort zijn oom nog de trap naar boven oplopen. Hij belt aan bij de buren en dan komen ze erachter dat het huis in brand staat. "Hij stak zichzelf daarbij per ongeluk ook in brand en de helft van zijn gezicht brandde weg. Hij overleefde het en ziet er nu uit als het monster dat hij is. Hij zit nog altijd in de gevangenis."

Schuldgevoelens
Joey kampt daarna met iets dat omschreven wordt als 'survivor's guild', schuldgevoelens die vaak bij overlevenden van dergelijke trauma's voorkomen. "Het is een verschrikkelijk gevoel dat je de enige bent die het overleefd heeft. Ik was geen bijzonder kind en ik had niet het idee dat ik het verdiend had om te blijven leven. Mikey was een veel beter kind dan ik en het was totaal niet logisch voor me."

Joey is woedend op God en begint te roken en drinken. "Als iemand het recht had om boos te zijn op God dan was ik dat, vond ik toen. Maar op een gegeven moment ging ik naar een kerkdienst en natuurlijk werd daar toen op een gegeven moment "Amazing Grace" gezongen. Ik barstte in huilen uit. Ik voelde mij zo gebroken. Ik had het verdriet al die tijd weggestopt."

Doel
Vervolgens krijgt Joey goede hulp voor de verwerking van zijn trauma uit christelijke kring. "Zij lieten mij echt zien dat God mij die dag redde met een reden. Het was geen ongeluk, Hij maakte geen fout en had een plan en doel voor mijn leven. Hij was nog niet klaar met mij."

Bekijk hieronder de video met het complete verhaal van Joey Kelly.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen