Libië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 oktober 2021 door Redactie

Zeventien christenen vermist in Libië: ontvoering of arrestatie?

Een groep van zeventien Egyptisch-Koptische christenen uit Libië is sinds 30 september vermist. De gelovigen zijn vermoedelijk ontvoerd door moslimterroristen van Islamitische Staat In Syrië (ISIS), meldt de Christian Post. Een andere mogelijkheid is dat de christenen worden vastgehouden door de Libische politie om het verlopen van hun werkvisa.

Verschillende koptische christenen zoeken werk in Libïe, vanwege de economische problemen in hun thuisland Egypte. "De kans is groter dat je sterft dan dat je leeft in Libië, maar we hebben geen andere keus", legt een koptische christen uit. Het verlengen van een werkvisum kost veel geld, tijd en moeite. Om deze reden was het de groep christenen waarschijnlijk niet gelukt om de visa de verlengen en worden ze vastgehouden door de politie.

Anderen stellen dat de kans bestaat dat de christenen zijn ontvoerd door moslimterroristen van ISIS. De terreurgroep is nog steeds actief in Libië. Volgens hulporganisatie International Christian Concern (ICC) is het aan de hand van verhalen van familieleden aannemelijk dat de groep gelovigen is ontvoerd vanwege hun christelijke geloof.

In 2014 en 2015 werden ook christenen ontvoerd door ISIS die werden onthoofd op een strand in de buurt van de stad Tripoli. Een vrouw van een van de vermoorde christenen reageert op de moord op haar man. "Hij hield vast aan het geloof en is gestorven als martelaar in de naam van Christus. Zijn geloof was erg sterk en ik ben trots op hem", aldus de vrouw Een ander familielid van een van de slachtoffers reageerde: "Ik ben erg blij dat mijn broer nu in de hemel is bij Jezus. Ik hield veel van mijn broer toen hij nog hier op aarde leefde, maar nu houd ik nog meer van hem. Hij is een martelaar in de naam van Jezus Christus."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen