Chris Tomlin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 oktober 2021 door Patrick Goede

Chris Tomlin en Hillsong United ontvangen stevige kritiek vanwege VIP-tickets: "Corrupte beroemdhedencultus"

Aanbiddingsleider Chris Tomlin en Hillsong United hebben met hevige kritiek te maken gekregen nadat ze voor hun gezamenlijke "Tomlin United Tour" VIP-tickets beschikbaar gesteld hadden. Met de extra dure tickets konden VIP's zichzelf betere plekken, exclusieve cadeau's en meet-and-greets met de artiesten verschaffen. Inmiddels is na de ophef besloten om de VIP-tickets van de markt te halen. Het zou onder andere een "beroemdhedencultus" onder aanbiddingsleiders in de hand werken, dat meldt de Christian Post.

Nu veel coronamaatregelen verleden tijd zijn, hebben veel christelijke artiesten weer tours gepland. Chris Tomlin en Hillsong United besloten daarbij de kracht te bundelen. Maar het voortrekken van beter betalend publiek viel niet in goede aarde bij veel christenen. Zo besloot Tom Read, oprichter van de Modern Hymnal, zijn frustratie te uiten op Twitter: "Ik weet niet wat erger is; dat Tomlin en Hillsong denken dat dit oké is in het kader van aanbidding, of dat er vraag naar is."

Hij vervolgt: "De worshipmuziek van vandaag de dag is zo corrupt geworden dat ik er niet aan twijfel of Jezus hier de tafels om zou gooien. In mijn ogen heeft de worshipgemeenschap zijn eigen reformatie nodig om los te komen van de cultuur van beroemdheden waarin het verzeild is geraakt."

Chris Llewellyn, die deel uitmaakt van de christelijke band Rend Collective, verdedigt het eerder genomen besluiten van Tomlin en Hillsong echter. "Voor veel christelijke artiesten zijn VIP-tickets een ideale gelegenheid om uit de kosten te komen. Natuurlijk zit daar een prijskaartje aan, maar in een wereld die van compromissen aan elkaar hangt, doe ik dat liever zo dan dat iedereen meer moet betalen voor zijn tickets. Zo maak je het concert voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"Tomlin united tours"??? Hoe bestáát het!