Gerardo Mendoza Ordaz - moord op dochter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 oktober 2021 door Redactie

Vader 11 jaar naar gevangenis voor moord op dochter (4) in doopbad

Gerardo Mendoza Ordaz moet 11 jaar naar de gevangenis vanwege de moord op zijn vierjarige dochtertje. Het dochtertje kwam op het leven toen haar vader haar onder invloed van drugs doopte in het kruisvormige doopbad van St. John the Baptist Church in Healdsburg, Californië, meldt de Christian Post. De vader pleit schuldig voor de moord en voor de mishandeling van zijn aanwezige zoon door het trauma.

In november 2016 kwam Ordaz' dochter Maria Jose Ordaz Chavarria om het leven. Ordaz zou op de dag van het incident al drie dagen niet hebben geslapen door het roken van de drug methamphetamine, crystal meth. Hij geloofde dat hij met zijn twee jonge kinderen werd 'aangevallen door het kwaad'. De vader vertrok met zijn zoon en dochter naar een kerk in de buurt van hun huis en zocht hier naar een priester. Nadat Ordaz geen priester kon vinden, stapte hij zelf met zijn twee kinderen in het kruisvormige doopbad van de kerk. Omdat de vader geloofde in de zuiverende geestelijke werking van het water, dronk hij ervan en dwong hij zijn kinderen hetzelfde te doen. Volgens Ordaz heeft hij zijn dochter nooit ondergedompeld in het water, maar alleen het water gegeven.

Het is onduidelijk hoe de dochter precies is verdronken in het doopbad. Het politierapport meldt de vader zijn dochter naar het dichtsbijzijnde politiebureau droeg toen hij was geschrokken van haar onverwachte levenloosheid. "Ze huilde en schreeuwde niet", aldus Ordaz. Op de parkeerplaats van het politiebureau riep hij om hulp, maar het was te laat. De politie trof de vader, zijn doorweekte dochtertje en zijn zoontje met enkel een korte broek aan aan tussen de geparkeerde auto's.

Na de trieste gebeurtenis van vijf jaar geleden werd Ordaz behandeld in een psychiatrie voor mentale problematiek. Hier verbleef hij tot de psychiaters hem goedkeurde om voor de rechter te verschijnen. Twee jaar geleden, in 2019, werd de zaak opnieuw door de politie opgepakt. Ordaz bekende dat hij 'enige rol speelde in het incident'.

De rechtszaak duurde uitzonderlijk kort. Ordaz werd aangeklaagd voor de moord op Maria. Daarnaast werd hij beschuldigd van kindermishandeling, vanwege het trauma dat zijn zoon (inmiddels 14 jaar oud) opliep door het zien van de gebeurtenis. De vader koos ervoor de beschuldigingen niet aan te vechten, om een gevangenisstraf van 25 jaar tot levenslang te voorkomen. Binnen drie minuten besloot rechter Robert LaForge dat de vader van het meisje voor 11 jaar naar de gevangenis moest voor de moord op zijn dochtertje Maria. "Ik geef je de maximale straf die ik kan geven op basis van dit verhaal. Het is een zorgwekkende zaak en uw reactie is ook zorgwekkend. U weet dat", aldus de rechter. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen