Steef de Bruijn, hoofdredacteur Reformatorisch Dagblad
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 oktober 2021 door Jeffrey Schipper

Hoofdredacteur Reformatorisch Dagblad wijst op misvattingen Great Reset na eindtijdpreek Paul Visser

De eindtijdpreek van dr. Paul Visser houdt veel christenen nog altijd bezig. Ook de hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad heeft besloten om in de pen te klimmen. Steef de Bruijn (foto) maakt duidelijk dat de preek van de PKN-predikant uit Rotterdam allerlei vragen oproept en doet een poging om licht in de duisternis te scheppen.

"Ds. Visser noemt 'transhumanisering' als eerste punt van The Great Reset. Dat woord komt echter niet voor in het boek van Schwab", schrijft De Bruijn, verwijzend naar het boek Covid-19: The Great Reset van World Economic Forumvoorman Klaus Schwab. De RD-hoofdredacteur maakt duidelijk dat de plannen van Schwab bedoeld zijn om onderwijs, geletterheid en technologische ontwikkelingen te bevorderen. De Bruijn merkt op dat Visser ook inging op de manier waarop mensen via hun smartphone gevolgd kunnen worden. Volgens hem staat die trend los van The Great Reset en wijst Schwab ook op de risico's van privacyschending.

De RD-hoofdredacteur is kritisch op "de misvatting" dat Schwab alle salarissen zou willen afschaffen om economische gelijkheid te stimuleren. Ook dit punt kwam in de meer dan 200.000 keer bekeken eindtijdpreek voorbij. "Verschillende factcheckers hebben deze claims ontkracht: deze vorm van inkomenspolitiek is niet de doelstelling van het WEF of van The Great Reset", aldus De Bruijn. Ook het gevaar dat men in de toekomst niet meer kan zeggen een man of een vrouw te zijn relativeert De Bruijn. "In het boek van Schwab komt het nauwelijks aan de orde."

Hij benadrukt tegelijkertijd dat er veel kritische kanttekeningen te plaatsen zijn bij The Great Reset en het WEF, omdat de ideologie die erachter schuilgaat volgens De Bruijn sterk uitgaat van het maakbaarsheidsdenken en de diepere oorzaak van de coronacrisis ("het verlaten van God en Zijn heilzame geboden") achterwege blijft.

Lees hier het volledige artikel van Steef de Bruijn.

CIP.nl sprak eerder met Laurens van der Tang, opiniemaker binnen de reformatorische gezindte, over The Great Reset. Lees ook: Laurens van der Tang wijst op het gevaar van The Great Reset: "Ik ben geen complotdenker".

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Goed om terug te gaan naar de feiten.

Wat hoe dan ook overeind staat is de slotopmerking van die preek dat we er haast mee moeten maken om er voor moeten zorgen veilig in Christus te zijn zodat we, wat de toekomst ook mag brengen, onder Zijn vleugels mogen schuilen.
B
Blijft grappig hoe sommige schapen maar in het gareel blijven blaten en niet verder kijken/denken/luisteren dan hun neus lang is.Visser heeft slechts een paar sdg's aangegrepen om daar doorheen te proberen te kijken wat erachter zou kúnnen zitten.Hitler schreef ook niet in mein kampf over het vergassen van mensen of over zijn satanische achtergrond...Probeer toch niet vol te houden dat de Titanic onzinkbaar is.
Bernard, zwaktebod om AH er bij te halen. Wat die preekte was pure onversneden Jodenhaat, zoals Luther hem voor deed.

Zou het niet kunnen dat degenen die niet op jouw golflengte zitten al veel langer dan jij weten dat elke Titanic een keer vergaat? Wat het verschil maakt is hoe je met die kennis om gaat en of je elke brok ijs wel of niet als de fatale catastrofe ziet. Laat je niet afleiden door de waan van de dag. Al 2000 jaar weten we dat het Koninkrijk niet van deze wereld is.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (7)