Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 oktober 2021 door Dirk van Genderen | All Israel News

Honderden Joden zetten voor het eerst voet aan de grond in Israël

Na een periode van lagere aantallen van Joodse mensen die op Aliyah gingen naar Israël nemen de aantallen nu weer toe. De afgelopen week, die werd uitgeroepen tot een speciale Aliyah-week, zetten honderden Joden voor het eerst voet aan de grond in Israël. Onder degenen die aankwamen, waren onder meer studenten uit voormalige Sovjetrepublieken en leden van de Bnei Menashe, wellicht nakomelingen van de stam Manasse uit India.

Verschillende organisaties waren de afgelopen week actief betrokken bij het verwelkomen van de nieuwe immigranten, waaronder de Internationale Christelijke Ambassade (ICEJ) in Jeruzalem. Ondanks de beperkingen door de coronapandemie heeft de ICEJ sinds januari 2021 al vluchten gesponsord voor 1468 Joodse immigranten uit meer dan een dozijn landen.

"Namens miljoenen christenen wereldwijd vieren we samen met Israël Aliyah-dag, die de wonderbaarlijke moderne terugkeer van het Joodse volk naar hun oude thuisland markeert", aldus ICEJ-directeur Jürgen Bühler. Ook sponsorde zijn organisatie de vlucht van de groep van 235 immigranten die aankwam uit het noordoosten van India, de Bnei Menashe. Deze 235 nieuwe olim voegen zich bij de meer dan 4000 Bnei Menashe die al in Israel wonen. De Bnei Menashe zeggen dat ze al meer dan 27 eeuwen geleden door het Assyrische rijk in ballingschap werden gestuurd. Tijdens hun ballingschap behielden ze hun Joodse tradities, zoals het vieren van de sabbat, het koosjere eten, het vieren van de Joodse feesten en het volgen van de wetten van gezinszuiverheid. Nog ongeveer 6500 Bnei Menashe wachten in India om terug te gaan naar hun thuisland Israël.

Bovenstaand bericht verscheen via All Israel News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Van Joden kan je pas spreken na de Babylonische ballingschap. Daarvoor waren het Israëlieten, eventueel Judeërs als ze uit het zuidelijke deel van het gebied kwamen. Maar ook de Judeërs zijn Israëlieten. Israëlieten zijn namelijk alle 12 stammen bij elkaar.