coronavaccin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 oktober 2021 door Redactie

Niet-gevaccineerde Urker predikant in gesprek met voormalig chirurg

De Urker predikant ds. D. E. van de Kieft vindt inenting ongeoorloofd. De dominee van de gereformeerde gemeente in Nederland te Urk (Menorahkerk) ging via het Reformatorisch Dagblad in gesprek met voormalig chirurg dr. Hilde Westerman. Zij vindt vaccinatie een daad van barmhartigheid.

"Ik vind dat je met vaccinatie ingrijpt in Gods voorzienig bestuur. Je laat een middel in je gezonde lichaam spuiten, waarop het lichaam vervolgens reageert", laat Van de Kieft weten. "Ik mag met een vaccin aan Gods kant het kwaad van de ziekte bestrijden of voorkomen", onderstreept Westerman. "Spreuken 27 vers 12 stelt: 'De kloekzinnige ziet het kwaad en verbergt zich.' Daarin lees ik dat je voorzorgsmaatregelen mag nemen."

De predikant maakt in het interview dat hij de coronapas niet als discriminerend beschouwt. "Het wordt anders als je zonder QR-code niet meer naar je werk of naar je kinderen in het buitenland zou mogen." Volgens Westerman valt het wel mee met de tweedeling tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden. "Die tweedeling doet zich veel meer voor tussen mensen die wel en niet mee kunnen komen in de snelle, gedigitaliseerde kenniseconomie."

Het duo is het erover eens dat vaccinatie niet de enige uitweg uit de crisis is. Westerman: "Wij mensen hebben deze crisis niet onder controle. Echt niet. De belangrijkste vraag is: Wat wil God ons met dit virus zeggen? Als samenleving, maar ook als kerk."

Lees het volledige interview in het Reformatorisch Dagblad. Eerder dit jaar publiceerde CIP.nl een briefwisseling met een voor- en tegenstander van het coronavaccin.


Briefwisseling coronavaccin
- Slotbrief voorstander coronavaccin: ‘Er is meer aan de hand dan een griep'
- Slotbrief criticus coronavaccin: 'Vaccineer voorlopig gewoon niet'
- Arts reageert opnieuw op criticus coronavaccin: 'Loop een dag mee op een corona IC-afdeling'
- Criticus coronavaccin en onderzoeker reageert op arts: 'Coronacijfers zijn misleidend'
- Arts reageert op tegenstander coronavaccin: 'Miljoenen mensenlevens zijn door vaccinatie gered'
Meer over Briefwisseling coronavaccin »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Waarom koppelt iedereen het coronavirus aan God die hier iets mee zou willen zeggen. Zou het misschien ook iets van de duivel kunnen zijn?
Inderdaad, en gezien de enorme vaccinatieleed kan ik me er ook niet zoveel bij voorstellen dat dit nu een geschenk van God zou zijn!
Het is en blijft een hardnekkige dwaling dat je je als daad van barmhartigheid laat vaccineren omdat je daarmee voorkomt dat je anderen besmet! Alleen als je tot een risico groep behoort en met de vaccin zou willen voorkomen dat je op een IC terecht komt. Daarbij ervan uitgaande dat het vaccin ook echt goed helpt om te voorkomen dat men ernstig ziek wordt. En daar heb ik met deze experimentele vaccins zeer mijn twijfels over.
Toon meer reacties (3)