Torres
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

27 oktober 2021 door Patrick Goede

Profvoetballer zegent slecht presterende teamgenoot die vervolgens twee keer scoort

Skysports toont schitterende beelden van de Braziliaanse verdediger David Luiz, die voor aanvang van een voetbalwedstrijd zijn teamgenoot Fernando Torres de handen oplegt. De spits is negen maanden eerder voor 50 miljoen pond van directe concurrent Liverpool gekocht, waar hij aan de lopende band scoorde. Tot de desbetreffende ontmoeting met het Belgische Genk heeft de voetballer echter pas drie keer voor zijn nieuwe club Chelsea gescoord. Er klinkt steeds meer kritiek en de christelijke Luiz moet gedacht hebben dat Torres wel een extra zegen kon gebruiken!

Het voorval vindt al in oktober 2011 plaats maar spreekt nog altijd tot de verbeelding. Zo besteedt de populaire sportwebsite 'Give Me Sport' er opnieuw aandacht aan. Torres die de handoplegging door zijn teamgenoot rustig ondergaat weet namelijk tijdens de wedstrijd plotseling twee keer te scoren. Dit tot verbazing van de verslaggevers die het gebed van Luiz erg lijken te waarderen. "Dit is een mooi gebaar en Torres laat het ook toe. Ze geven elkaar wat positieve energie. Het is erg goed om te zien. En het heeft gewerkt, met twee goals en een sprankelend optreden. Ik heb het eigenlijk nooit eerder gezien. De meeste spelers bidden een zegen voor zichzelf."

Torres maakte uiteindelijk 45 goals voor Chelsea. De wedstrijd tegen Genk, die met 5-0 werd gewonnen, blijkt de opmaat te zijn voor het winnen van hun allereerste Champions League dat seizoen. Ook in de halve finale tegen Barcelona is Torres daarin van grote waarde met zijn beslissende goal in blessuretijd. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Vrees dat dit soort artikelen het welvaartsevangelie voeden. Jezus belooft nergens een succesvol leven, Hij heeft wat succes, voorspoed en comfort betreft geen lievelingetjes.
Een vriendin van ons is uitbehandeld. Resten alleen nog de palliatieve zorgen. Er werd lang voor genezing gebeden, tevergeefs.

Wat moet ik dan met dit artikel? Houdt God meer van voetbal dan van zieken?
K
Misschien houdt God zoveel van sommige zieken, dat hij ze hemelse rust gunt?