Davida Scheffers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

28 oktober 2021 door Patrick Goede

Ontroerend: mogen spelen in orkest zorgt voor tranen bij solist tijdens 'Schindler's List'

Een uitvoering van het Orkest van Nederland, waarbij de soundtrack van Schindler's List wordt gespeeld, raakt miljoenen kijkers van over de hele wereld en in het bijzonder Davida Scheffers. Scheffers speelt in het stuk namelijk de solopartij van de althobo en kampt met reumaklachten. Door een toenname van de pijn vreesde ze nooit meer in een orkest te kunnen spelen, terwijl dat haar grote droom was. Ze barst na afloop in tranen uit onder toeziend oog van haar 18-jarige dochter.

Davida deed mee aan het programma 'Het Orkest Van Nederland - Op Weg Naar Het Concertgebouw', daar werd ze uitverkoren om mee te mogen spelen in het orkest. Topvioliste Simone Lamsma, die de vioolsolo speelt in het emotionele stuk, hoorde Davida's verhaal en regelde dat ze zelfs de hobosolo op zich mocht nemen! Hoe mooi is het om iets voor een ander te mogen betekenen en hoe mooi kan muziek zijn?

In de Bijbel zien we al in het Oude Testament dat God de stam Levi opdroeg om de muziekdienst voor Hem te verzorgen. Muziek speelt dus voor God een belangrijke rol! Verder lezen we dat David Saul dikwijls tot rust wist te brengen met zijn rustgevende spel op de lier.

Dit muziekstuk van de film Schindler's List, waarin een rijke Duitse zakenman door zijn onbaatzuchtigheid duizenden Joden weet te redden, is gecomponeerd door John Williams. De Nederlandse uitvoering is nu inmiddels meer dan 44 miljoen keer bekeken. Luister in bovenstaande video naar dit indrukwekkende, muzikale 'verhaal' van de 'barmhartige Samaritaan', Oskar Schindler!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen