Carina Saarloos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 oktober 2021 door CAMA Zending

CAMA zendeling Carina Saarloos (56) plotseling overleden

Zendelinge Carina Saarloos is op vrijdagochtend 15 oktober in Mali om het leven isgekomen. Terwijl Carina een wandeling maakte met collega’s is ze ten val gekomen en van grote hoogte naar beneden gevallen. In de ambulance op weg naar het ziekenhuis in de hoofdstad overleed ze aan haar verwondingen. Dit nieuws komt als een grote schok voor haar familie, vrienden, collega’s, gemeenteleden en achterban. Op een veel te jonge leeftijd, 56 jaar, is Carina naar haar hemelse Vader gegaan.

Carina werkte sinds 1997 voor CAMA Zending in West Afrika. De laatste jaren werkte ze in Bamako, de hoofdstad van Mali. Carina had een stralende vreugde. Een liefde voor mensen en voor Jezus. Ze zette zich in voor mensen die kwetsbaar waren en aan de rand van de samenleving stonden.

Zingend met gitaar en veel humor
Zo deed ze veel werk in de gevangenis waar ze met haar team meerdere mensen tot geloof zag komen. Ook was ze betrokken bij het vluchtelingenkamp nabij haar woonplaats. Op beide plekken liet ze Jezus zien door mensen te helpen in hun nood en hen te vertellen van de Hoop die in haar leefde. Dit deed ze met veel enthousiasme, zingend met haar gitaar en met de nodige humor.

Een duizendpoot voor Jezus
Carina was voor veel mensen een voorbeeld van dienstbaar zijn aan God, trouw en had een mentaliteit van niet opgeven. Carina was een duizendpoot. Ze was de directrice van het Engelse centrum Go Global Mali, ze gaf les, deed Bijbelstudie met verschillende groepen studenten en ging met enige regelmaat voor in kerken. Carina zal ontzettend gemist worden door de vele mensen voor wie ze zoveel betekende. Haar glimlach en haar stem stralen nu voor de Heer zoals nooit tevoren.

Vol goede moed naar Mali
Twee maanden geleden vertrok Carina na haar verlof in Nederland opnieuw naar Mali. Ze voelde zich geroepen om daar te zijn ook al was het leven in Mali uitdagend. Carina schreef in haar nieuwsbrief dat ze van Corrie ten Boom het volgende had geleerd: ‘Wees nooit bang om een onbekende toekomst te leggen in de handen van een bekende God’. Ze schreef daarbij: ‘En daarom ga ik weer vol goede moed terug naar Mali’. De zekerheid dat ze nu bij haar hemelse Vader is die ze zo goed kende en die haar zag als Zijn geliefde kind is een grote troost.

Carina zal gemist worden
Carina laat haar moeder, broer en zus achter, een heel betrokken gemeente en achterban, een internationaal team in Mali met wie ze nauw samenwerkte en waarvan velen naast collega’s ook vrienden waren en veel geestelijke kinderen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties