Verslaggever
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 oktober 2021 door Patrick Goede

Verslaggever stopt vanwege verplichte vaccinatieregels: "God heeft hier een plan mee"

Verslaggever Kim St. Onge van KMOV News in St. Louis weigerde de geheimhoudingsclausule te tekenen die haar duizenden euro's kon opleveren. In plaats daarvan koos ze ervoor zich uit te spreken over de reden van haar ontslag. Omdat ze niet gevaccineerd was moest ze continu een mondkapje dragen op haar werk en mocht ze alleen online deelnemen aan vergaderingen. Dat weigerde ze. Ze vertrouwt er volgens CBN News op "dat God een plan" heeft met de nare situatie.

Kim vertelt: "Ik voelde mij erg gediscrimineerd als niet-gevaccineerde. Op de momenten dat ik mij ontmoedigd voelde, herhaalde ik in mijn hoofd dat ik uiteindelijk alleen aan God verantwoordelijkheid zou moeten afleggen. Ik wilde trouw aan mijn overtuigingen blijven."

De verslaggever kreeg van haar pastor nog wel een bezwaarschrift waarmee ze een uitzonderingspositie verkreeg voor wat betreft de vaccinatieplicht op haar werk. De extra maatregelen, waaronder twee keer per week verplicht testen op Covid, waren teveel van het goede voor St. Onge. "Sommigen zullen het niet eens zijn met mijn beslissing. Maar ik wil niet langer verbonden zijn aan een organisatie die medische beslissingen aan het personeel opdringt. Ik wil dat mijn toekomstige kinderen weten dat hun moeder op stond voor haar waarden en idealen, ook al kostte haar dat haar baan."

Tot slot kijkt ze met vertrouwen naar die toekomst. "Als een volgeling van Jezus weet ik dat God hier een doel mee heeft en dat Hij het ten goede zal keren."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Verwijdert niets nieuws onder de zon

Ik geef haar gelijk ik ben ook niet gevaccineerd en ga dat ook niet doen
Chapeau voor deze dame.
I
Het komt ook onze kant op. Volgende week horen we t wel.
Toon meer reacties (5)