Vrouw achter laptop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 oktober 2021 door Redactie

Groot gedeelte van Amerikaanse 'wedergeboren christenen' denkt dat mensen ook door een ander geloof in de hemel komen

Bijna 70 procent van de Amerikaanse wedergeboren christenen is het niet eens met de stelling 'Jezus is de enige weg tot God', blijkt uit een onderzoek van Probe Ministries. De non-profit organisatie vroeg 3.106 Amerikanen naar hun geloof, 717 van hen waren wedergeboren christenen.

Van alle respondenten ontkent minder dan 20 procent dat Mohammed, Boeddha en Jezus allemaal wegen tot God zijn. 60 procent van deze groep gaf aan dat ze hun geloof met anderen delen, minimaal een keer per jaar, 'om hen te bekeren'.

Steve Cable, de senior vicepresident van Probe Ministries, zegt in een reactie het bijzonder te vinden dat die twee stellingen samengaan. "Als je denkt dat er meerdere wegen zijn om in de hemel te komen, waarom zou je dan je best ervoor doen om iemand tot je religie te bekeren?"

Als aan de christenen gevraagd wordt waarom ze hun geloof niet met anderen delen, kozen ze opeenvolgend 'ze kunnen ook door een ander geloof in de hemel komen', 'we moeten onze ideeën niet opleggen aan anderen' en 'de Bijbel leert ons anderen niet te veroordelen' als hun top 3 reacties. Cable: "Op het eerste gezicht is dat verrassend. Maar in een cultuur waarin pluralisme dominant is voor alle religieuze groepen, klinkt dit ook logisch.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Meer wegen tot God? Je vraagt je dan af wat ‘wedergeboren christen’ voorstelt. Want er is onder de hemel toch geen andere naam (dan Jezus!) aan de mensen gegeven, waardoor wij moeten behouden worden? (Hand. 4:12).
W
Ik heb ook grote twijfels aan de inhoud van dit artikel en geloof nauwelijks in de eerlijke intenties ervan.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (4)