Vlag Haïti
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 oktober 2021 door Redactie

Haïtiaanse pastor (79) al twee weken vastgehouden na ontvoering

Hij is bijna 80 jaar oud, en toch is hij nog steeds niet vrijgelaten. De Haïtiaanse pastor Jean Pierre Ferrer Michel werd 17 dagen geleden ontvoerd, net als de zendelingen een paar dagen geleden. Ook hij werd nog niet vrijgelaten.

Vlak voor de Jesus Center Church van de Haïtiaanse stad Delmas, gebeurt het. Zwaarbewapende mannen kidnappen pastor Michel, Isabelle Devendegis en Norman Weiner. Terwijl Devendegis vrij wordt gelaten en er volgens de Christian Post losgeld van in totaal 15 miljoen dollar wordt betaald, houden de ontvoerders de twee mannen vast. Een familielid vertelt aan de Miami Herald dat het "niet genoeg was". Sindsdien is er geen contact meer met de ontvoerders.

Maryse Michel, de vrouw van de pastor, smeekte dinsdag in een video om hun vrijlating. "Ze moeten hem na 17 dagen vrijlaten. Het is een oude man van bijna 80 jaar en heeft niet veel jaar meer te leven. Ik smeek jullie het hier en ik vraag het aan iedereen die het aangaat: laat de pastor vrij. Geef de kinderen hun vader terug."

De ontvoeringen van zendelingen, zoals die eerder deze week plaatsvonden, heeft al tot een dode geleid. De 60-jarige diaken Sylner Lafaille en zijn vrouw, Marie Marthe Laurent Lafaille, werden door een zwaarbewapende groep aangevallen. Zij probeerden de vrouw te kidnappen, maar toen Sylner terugvocht, werd hij gedood. Ook raakten gemeenteleden gewond. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen