Ravi Zacharias ministries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 oktober 2021 door Patrick Goede

Dochter Ravi Zacharias start nieuwe bediening; oude werknemers zijn bezorgd

De dochter van Ravi Zacharias, Sarah Davis, is een nieuwe christelijke bediening gestart waarmee ze "boodschappers van God wil trainen en disciplineren in de liefde van God in hun gebied van invloed". Oud-medewerkers van Ravi Zacharias' bediening, die geleid werd door Sarah, vinden haar niet geschikt voor een dergelijk project. Volgens hen zou ze nooit meer een bediening mogen leiden na de misstanden rond Zacharias.

Carson Weitnauer, een voormalig directeur van Ravi's bediening, zegt op Twitter: "Een nieuwe naam en een nieuwe juridische structuur verhullen niet dat dit nog steeds de oude bediening van Ravi is. Ik vind het teleurstellend dat Sarah gelooft een betrouwbare leider te kunnen zijn. Onder haar leiding ging het mis met de bediening op financieel gebied en werd het seksueel misbruik van haar vader verhuld en werd er wraak genomen op medewerkers. Ze is gediskwalificeerd voor deze rol." 

Ook andere oud-medewerkers reageren onbegripvol of bezorgd op de aankondiging van Davis. In een mail naar supporters van Ravi's bediening, RZIM, zegt zij. "We kunnen en moeten niet doorgaan als organisatie in de huidige vorm. We kunnen ook niet zomaar de naam van de organisatie veranderen en doen alsof er niks aan de hand is. Dat is om meerdere redenen niet goed om te doen."

In mei bood Davis nog haar excuses aan voor haar eerste reactie op de beschuldigingen van seksueel misbruik in de richting van haar vader. "Ik wilde dat de waarheid boven tafel kwam maar ik herkende de stappen waarin dat gedaan moest worden niet. Achteraf gezien had ik in 2017 al een onafhankelijk onderzoek moeten instellen", aldus Davis. Haar vader, evangelist Ravi Zacharias, bleek volgens verschillende getuigen vrouwen seksueel misbruikt en geïntimideerd te hebben tijdens zijn leven. Zacharias stierf in mei 2020.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen