Gabrielle
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 oktober 2021 door Gabriëlle Dik

Door corona lijkt het alsof er een nieuw Evangelie is gekomen

‘... want ik had besloten u geen andere kennis over te brengen dan die over Corona en de eindtijd.’

Is het jou ook opgevallen? Veel christenen zijn boos. Heel boos. Op Rutte, op het coronabeleid, op de QR-code en op christenen die zich hebben laten vaccineren of die schijnbaar klakkeloos de regels opvolgen van de overheid. Op social media wordt er heel wat af gediscussieerd, gewaarschuwd en veroordeeld. Ik word er verdrietig van.

Sommige voorgangers hebben er zelfs hun missie van gemaakt om zoveel mogelijk mensen te waarschuwen, elke zondag vanaf een andere kansel. Het lijkt alsof er een nieuw evangelie is gekomen, dat ten koste van alles gebracht moet worden. Want dat is precies wat er gebeurt. Ten koste van vriendschappen, ten koste van de eenheid binnen de kerk, ten koste van de liefde. De nieuwe waarheid wordt er met een bijl ingehakt. En dat splijt de boel. Afgelopen zaterdag stond er een artikel van drie pagina’s in het AD, dat op de voorpagina al werd aangekondigd met de kop: ‘Corona splijt de evangelische kerk.’

Even voor de goede orde. Ik ben gevaccineerd. Ook ik heb getwijfeld of ik het wel moest doen. Wat ben ik dan dankbaar dat ik op zulke momenten altijd naar God kan gaan en Hem om wijsheid en vrede kan bidden bij het maken van zo’n belangrijke keuze. Die vrede kwam en is niet meer weggegaan. En zo ken ik meer mensen in mijn omgeving die het op dezelfde manier hebben gedaan.

Hoe respectloos en pijnlijk is het dan dat in de naam van diezelfde God gelovige gevaccineerden worden verketterd door andere gelovigen. Boodschappen als ‘je gaat binnen drie jaar dood en linearecta naar de hel’ en ‘de QR-code is het teken van de duivel’ worden genadeloos om je oren geslingerd. Ik vraag me dan elke keer weer af wat ik met zo’n boodschap moet? Is het de bedoeling dat ik ga leven in angst? Moet ik me schuldig gaan voelen?

Laat ik open kaart spelen. Ik ben het ook niet altijd eens met alle huidige maatregelen en ik weet ook niet wat de toekomst gaat brengen. Maar niets is toch zeker in deze wereld? Als we alles zo goed weten waarom zouden we God dan nog moeten vertrouwen?

Paulus zegt in 1 Kor. 2:2: ‘Ik had besloten u geen andere kennis over te brengen dan die over Jezus Christus en die gekruisigd’. Geen andere kennis dus. Geen ander evangelie, geen nieuwe wet, geen andere missie en geen andere waarheid.

Meer dan ooit snakt deze wereld naar die kennis waar Paulus het over heeft. Naar een boodschap van hoop, onvoorwaardelijke liefde en genade. Is dát niet onze Bijbelse opdracht? Ik vraag me af hoe social media en de evangelische kerk eruit zouden zien als we samen met Paulus zouden besluiten om alléén die kennis over te brengen van Jezus Christus en Die gekruisigd


Corona
- Roep om vaccinatieplicht neemt toe: begrijpelijk? 3 deskundigen antwoorden
- Waarom iedereen testen beter is dan ongevaccineerden uitsluiten
- Pastor Anne Borkent maakt zich zorgen over 2G: “Gevaarlijke weg en glijdende schaal”
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Kerk Sliedrecht volgt advies overheid en vervroegt avonddiensten
Meer over Corona »

Bezoek de website van Gabriëlle

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Pardon,

Het lijkt mij omgekeerd dan hier gesuggereerd wordt:

Ongevaccineerden worden beschimt, mogen in de kliko (uitspraak wethouder Dalfsen), uitgebannen van diverse sociale activiteiten, worden ontslagen en mogen zelfs supermarkten niet in.

Ja dan ben je boos, verontwaardigd of iets in die geest; terecht.

En dat allemaal omdat je kiest geen (experimenteel) vaccin tot je te nemen..... Heel griezelige ontwikkeling.

De onverdraagzamen zijn zij die de ander geen keuze laten. Heel zorgelijk.
Na heel veel wikken en wegen heb ik mij NIET laten vaccineren. Ik heb mij van alle kanten goed 'ingelezen'. En dat doe ik nog steeds. Regelmatig twijfel ik, maar die twijfel neemt af. Ik blijf voorzichtig 'wandelen'. Ik begeef mij niet in de massa, omdat besmette gevaccineerden zich overal vrij mogen bewegen. Mede daardoor vertrouw ik de overheid voor geen 1,5 meter!
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (12)