Jill en Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 oktober 2021 door Redactie

First Lady Jill Biden vertelt over geloofscrisis na verlies stiefzoon: "Ik kon niet meer bidden"

First Lady Jill Biden ging door een zware periode van geloofstwijfel na de ziekte en het verlies van haar stiefzoon Beau in 2015. De vrouw van de Amerikaanse president Biden deelt haar getuigenis in een livevideo op Facebook. "Ik kon niet meer bidden", deelt Biden. In een aankondiging van het bezoek aan Brookland Baptist Church vertelt de presidentsvrouw waarom deze plek voor haar zo bijzonder is.

Na het verlies van haar stiefzoon vond Biden het moeilijk om aan haar geloof vast te houden. "Ik voelde me zo bedrogen", aldus de presidentsvrouw. "Het geloof was daarvoor altijd belangrijk voor mij geweest. Als tiener koos ik zelf voor het geloof en werd ik verliefd op de vrede in een stille kerk, de vreugde van het zingen van een koor en de diepe wijsheid in de evangeliën. Gebed is in het bijzonder een manier waarop ik in connectie sta met mensen van wie ik hou en de wereld om mij heen. Maar in 2015 werd mijn geloof hevig op de proef gesteld."

Het proces van de ziekte, de behandeling en het afscheid woog zwaar op de presidentsvrouw. Een lange tijd hield ze zich sterk voor haar familie, vertelt ze. "Nadat Beau stierf, voelde ik mij bedrogen. Mijn geloof was stuk", aldus Jill Biden. "Ik kon niet meer naar de kerk. Ik kon niet eens meer bidden en vroeg me af of ik ooit weer vreugde zou kunnen ervaren."

De geloofscrisis duurde een aantal jaar. Tijdens de campagne van haar man Joe Biden voor de presidentsverkiezingen, kwam Jill Biden in de Baptist Church in Brookland. Hier had de presidentsvrouw een bijzondere ervaring met God. "Iets voelde anders die morgen", aldus Jill Biden. Ze bad samen met een vrouw in de kerk. "Ik weet niet of ze het doorhad, maar wanneer ze sprak had ik het gevoel alsof het Gods woorden waren die uit haar mond kwamen. Hij zei door haar heen: 'Oké, Jill, nu heb je genoeg tijd gehad. Het is tijd om terug naar huis te komen.' Vanaf dat moment voelde het alsof mijn geloof hersteld werd." Langzaam vond Jill Biden weer vreugde door het geloof en gebed. "Deze ervaring, in die kerk, heeft mijn leven veranderd." Het presidentspaar keert binnenkort terug naar Brookland om de kerk te bezoeken.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

c
Wat mooi te lezen ! De USA hebben ons gebed hard nodig gezien de verdeeldheid in dat land . God bless America .
Mooie en ontroerende getuigenis. Zo herkenbaar ook. Toen ik president Biden voor het eerst zag en hoorde, voelde ik bijna meteen dat deze man integer en oprecht was in tegenstelling tot Trump en ega. Dan deze getuigenis. Blij met hem en haar in het Witte Huis...