North Derbyshire kerk - Church of England sluiting
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 oktober 2021 door Redactie

Anglicaanse kerk luidt noodklok: 360 kerken met sluiting bedreigd

Meer dan 360 Anglicaanse kerken worden bedreigd met sluiting. Een organisatie voor kerkbehoud, Friends of Friendless Churches (FFC), luidt de noodklok met een rapport over de situatie. De honderden kerken zullen in de komende vijf jaar gesloten worden door Britse bisdommen en mogelijk zelfs worden afgebroken, meldt de Christian Post.

Volgens het rapport van FFC uit juli worden tussen de 131 en 368 kerken momenteel bedreigd met sluiting. In de komende vijf jaar zien zij de situatie alleen maar verslechteren. De historische gebouwen worden mogelijk gesloten en zelfs afgebroken. "Het is een reële zorg van de kerk en deels het resultaat van de coronapandemie. Als zoveel kerken hun deuren niet open mogen houden, leidt dat vroeg of laat tot permanente sluiting", aldus FFC.

De kerksluiting wordt niet opgelegd van buitenaf, maar intern overwogen door de Anglicaanse kerk. De situatie en leegloop van de kerken is niet meer houdbaar voor de gemeenschap. Verschillende Anglicaanse bisdommen overwegen het sluiten van meerdere kerken in de komende vijf jaar. In de afgelopen 70 jaar werden naar schatting in totaal meer dan 2.600 Anglicaanse kerken opgeheven. Er lijkt een stijging te zijn in deze trend van kerksluiting. Om de kerken open te houden, is het noodzakelijk dat kerken een actieve gemeenschap dienen en aanspreken. Hoeveel kerken uiteindelijk zullen sluiten, zal de tijd uit moeten wijzen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen