‘De Terugkeer’
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2021 door Redactie

‘De Terugkeer’ roept Nederland op om terug te keren naar God

“Laten we als christenen Nederland oproepen om terug te keren tot God.” Deze oproep doen diverse gebedsbewegingen in een open brief aan christenen in Nederland. De week van 16 - 23 oktober is door hen uitgeroepen tot Week van profetisch spreken. Op zaterdag 23 oktober vindt er in Dordrecht een landelijke samenkomst plaats waarin het profetische woord voor Nederland centraal zal staan.

Het initiatief nodigt alle christenen uit om op hun eigen manier uitdrukking te geven aan de oproep om terug te keren naar God. Op de website worden enkele concrete handvatten aangereikt.

In de open brief stellen de leiders van de gebedsbewegingen dat ze de maatschappelijke onrust zien toenemen. “We vragen ons af wat nu precies onze samenleving onder deze grote druk zet en we voelen aan dat het antichristelijke sentiment toeneemt. We constateren dat ons volk zich afkeert van God en van Zijn geboden, van Zijn bestemming voor ons. Het is meer dan ooit een tijd waarin we Kerk én samenleving op Jezus willen wijzen en om naar God terug te keren.”

De Terugkeer
Vorig jaar is voor het eerst landelijk bij ‘De Terugkeer’ stilgestaan door 10 dagen te bidden en te vasten. Dit jaar is ervoor gekozen om een vervolg te geven door de nadruk te leggen op het ‘profetisch spreken’, het verkondigen van de boodschap van inkeer en terugkeer en christenen te mobiliseren om deze oproep gestalte te geven.

De organisatie van deze week is in handen van een aantal (gebeds)bewegingen waaronder Stichting Op De Bres, het Evangelisch Werkverband, 24-7 gebed en Pillar of Fire.

Klik hier voor meer informatie

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als ik iets van de Heere zou vragen is het dat ik(wij), in de tijden die komen, een innige geloofs-en hart relatie met Hem zullen hebben. Dat we ons geloof zullen versterken en met de wijsheid van Gods Geest zullen onderscheiden waar het op aan komt. Zodat we niet terecht komen in de fuiken die worden uitgezet door de wereldse machten, maar terecht komen en blijven in Zijn liefdevolle beschermende handen. De tegenpartij gaat rond als een briesende leeuw, zoekende wie hij kan verslinden.
H
Wat een dwaasheid, mensen die ervoor kiezen om een week van profetisch spreken uit te roepen. Hallo wordt wakker, het is God die de gaven geeft, waar, wanneer en aan wie Hij wil. Wie is de mens dan dat hij denkt even een week van profetisch spreken uit te kunnen roepen? Laten we als afvallige natie in Nederland inderdaad terugkeren naar God. Maar dan wel in alle nederigheid en afhankelijkheid aan Hem!