Trinity
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2021 door Trinity Wereldwijs

Nieuwe muziekvideo Trinity: 'Brieven aan de hemel'

Vlak voor de kick off van ‘Een Grote Familie Tour’ komt Trinity Wereldwijs met een nieuwe muziekvideo: ‘Brieven aan de Hemel’ in een unieke film-samenwerking met hulporganisatie Tearfund waar de mannen van Trinity al jarenlang enthousiast ambassadeurs van zijn.

‘We zouden eigenlijk een reis maken naar een project in Ethiopië, maar dat ging afgelopen jaar door de coronapandemie niet door’, licht Elbert Smelt, leadzanger van de band toe. ‘Nu werden we gedwongen nóg creatiever te zijn en samen te werken met een locale crew op afstand. Niet uit Ethiopië, maar in Zimbabwe’.

Brieven aan de hemel was de laatste tekst die afkwam voor ‘Een Grote Familie. ‘Best een kluif om een nummer te schrijven over onrecht en tranen, zonder moralistisch of te goedkoop te klinken’, volgens Elbert. 'Luisteraars moeten zelf maar gaan kijken het gelukt is haha’. En dat kan nu dus middels deze clip en vanaf vrijdag ook live! ‘Want man, we kunnen eindelijk los met een zaal mensen!' En met een veel extra familiegevoel: Kinga’s kids Liva, Kene en Ike touren mee, bijgestaan door zangeres Mirte Smith. ‘Heel bijzonder om met de kids van onze goeie vriendin Kinga op het podium te staan en heerlijk muziek te maken samen’.

Vandaag, vrijdag 15 oktober barst, na een jaar uitstel, ‘Een Grote Familie Tour’ dan éindelijk feestelijk los. ‘Met een spiksplinternieuwe clip als onderdeel van de show dus. We willen een oproep gaan doen om donateur te worden van Tearfund, door de brug te slaan met mensen via papieren vliegtuigjes!…. Echt!’ Filmmaker Harm Koekkoek maakte er met de Trinity boys en een enthousiaste crew een gelaagd verhaal van. ‘We hebben samengewerkt met illustrator Jaap Hulst en animator en grafisch ontwerper Tim Wijnholt om het onmogelijke mogelijk te maken. Want ondanks de afstand die we als maatschappij hebben gemaakt op allerlei manieren tussen ons en de ellende in de wereld is er verbinding mogelijk. Dat geloven ze bij Tearfund, en dat geloven wij ook. Dat voel je als je de clip kijkt. Juist als je niet wegkijkt van de pijn maar blijft praten, zingen, geven en hopen’.

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe tour!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen