Ds. A. Simons
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 oktober 2021 door Jeffrey Schipper

Vragensteller belijdt zonden maar vindt geen rust: ds. Simons antwoordt

"We moeten zoeken, dan zullen we vinden. Dat hoor ik al zoveel jaren in de kerk en lees ik in de Bijbel. Maar wat moeten we nu eigenlijk zoeken? En wat zullen we dan vinden? We moeten Jezus zien, wat moeten we dan zien? Hoe moet ik me dat voorstellen? We moeten onze zonden belijden, dan zal Hij ze vergeven. Ik heb het gedaan, maar ik vind geen rust... Een heleboel vragen, ik hoop dat iemand wat antwoorden voor me heeft", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Mijn Bijbel zegt dat er niemand is die naar God vraagt en niemand is die naar God zoekt (Rom. 3:11)", maakt ds. A. Simons duidelijk. "Ook jij en ik ook niet. Het eerste dat we nodig hebben is dat we gaan inzien dat het van Boven komt, van Boven naar beneden en niet van beneden naar boven. God zoekt in Christus zondaren en zondaressen; jou en mij. Hij klopt, Hij zoekt, Hij bidt aan de poort van jouw hart (Openb. 3:20).

Het Bijbelse antwoord is dat God het je laat zien door woorden. Mozes wenste God te zien (Ex. 33:18). De Heere zegt tegen Mozes: Ik zal me laten zien, maar niet door je ogen maar door je oren. Door het horen van het Woord maak God Zich bekend aan Mozes. “Je kunt Mij niet zien en leven Mozes.” Zien in de zin van zien met de ogen van je hart. Nee, niet zozeer fysiek, maar zien door het geloof in het Woord.

De wet laat zien dat jij God niet zoekt en dat jij/u een zondaar bent. De wet verdoemt ons. Maar het evangelie openbaart (laat zien) de blijde boodschap in Christus. Nee, niet door prestaties van jouw kant. Het Woord laat zien dat het niet is door de werken (Rom. 4:5). God biedt Zijn evangelie aan, aan dode zondaren (Joh. 5:25). Laat het tot je doordringen dat God een daad van liefde bewezen heeft aan de wereld door hen Zijn lieve Zoon te geven."

Lees zijn volledige antwoord op de website van Refoweb.nl

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Bijzonder gesterkt door Gods woord in Romeinen 8:1 e.v. Zo is er dan nu geen veroordeling voor hen, die in Christus Jezus zijn. Want de wet van de Geest des levens heeft U in Christus Jezus vrijgemaakt, van de wet der zonde en des doods. Ik moest denken aan een persoon in de gevangenis. Nadat iemand een losprijs heeft betaald (Jezus), werd de deur naar de vrijheid geopend, maar de gevangene liep niet uit zijn cel omdat hij vasthield aan de wet van de zonde terwijl hij toch was vrijgemaakt!