Hedieh Mirahmadi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

18 oktober 2021 door Dirk van Genderen | Faithwire

Hedieh Mirahmadi: "De Bijbel kwam voor mij tot leven, zoals de Koran dat nooit kon doen"

Voor eeuwig zou Hedieh Mirahmadi branden in het hellevuur, omdat ze het had aangedurfd haar hoofdbedekking te verwijderen. Maar nu, na 22 jaar in de islam, is ze haar angst voor de hel kwijt, omdat ze de liefdevolle stem van de Heere Jezus hoorde.

"In de islam is Allah geen vader. Hij is de ultieme rechter. Hij zit apart van ons en beoordeelt alles wat we doen", legt ze uit.
Hedieh’s ouders emigreerden vanuit Iran naar Amerika, op zoek naar de Amerikaanse droom. Hedieh groeide op in rijkdom en weelde, in Beverly Hills.

"Ik voelde me zo leeg"
"Het was nooit genoeg", geeft ze aan. "De rijkdom bevredigde me niet. Ik voelde me er eigenlijk schuldig over, zo leeg.’ Tijdens haar rechtenstudie hoopte ze dat religie die leegte zou vullen. Haar vader stimuleerde haar om volledig voor de islam te kiezen en haar vriend nam haar mee naar een plaatselijke moskee.

"In de islam is Allah geen vader. Hij is de ultieme rechter. Hij zit apart van ons en beoordeelt alles wat we doen."

"Het was een beetje een extreme moskee", vertelt ze. "Ze hadden het erover om van Amerika een moslimstaat te maken en ze waren heel erg antisemitisch. Ik dacht bij mezelf: “Dit is verschrikkelijk, als dit religie is, wil ik hier niets mee te maken hebben”."
Maar ze bleef wel op zoek naar God en sloot zich aan bij een andere tak van de islam, het soefisme. "Dat is meer een mystieke vorm van de islam, waarin het draait om liefde, harmonie en het vinden van een persoonlijke relatie met god. Ik dacht: “Dit is oké, hier kan ik vrede vinden en een relatie met god ontwikkelen”."

Na haar rechtenstudie begon ze met het schrijven van rapporten over moslimextremisme. Haar werk leidde haar naar de FBI, en een carrière bij een overheidsinstantie die terrorisme bestreed. "Ik had echt het gevoel dat ik bijdroeg aan mijn land en aan mijn moslimgeloof."

"Ik was altijd bang"
Hedieh trouwde en kreeg een dochter. Jarenlang hield ze zich strikt aan alle islamitische wetten. ‘Het was deze nooit eindigende poging om je vleselijke verlangens en je gedrag te beheersen, in een poging dichter bij God te komen. "Altijd was ik bang voor zijn oordeel. Van liefde van God was al helemaal geen sprake. Constant bad ik tot een god die nooit antwoord gaf."

"Altijd was ik bang voor zijn oordeel. Van liefde van God was al helemaal geen sprake."

Ze raakte gefrustreerd in de islam, omdat ze, ondanks al haar inspanningen, geen antwoorden kreeg op haar vragen. Ze had geen enkele garantie dat ze gered zou worden.
Op de dag af 22 jaar nadat ze voor de islam had gekozen, gooide ze haar hoofddoek af. "De imams vertelden me toen dat ik in de eeuwigheid aan mijn haar zou hangen in het hellevuur, omdat ik mijn hoofdbedekking had afgedaan."

Een preek op internet
Hedieh besloot de islam te verlaten. "Ik voelde me echt verloren, maar ik bleef naar God verlangen. Op een dag bekeek ik op internet een preek van een christelijke dominee die sprak over het hebben van een relatie met God door Jezus. Dat raakte me zo dat ik een wanhopig gebed uitsprak.
Ik zat op mijn knieën in mijn slaapkamer, huilde en zei: “Kunt U Uzelf alstUblieft aan mij openbaren, omdat ik zo volkomen in de war ben over wie U bent”.
Terwijl ik in gebed was, hoorde ik de stem van Christus: “Hedieh, Ik ben het”. Ik wist direct dat ik nooit meer dezelfde zou zijn."

"Ik kwam op een punt waarop ik ervan overtuigd raakte dat ik mocht aanvaarden, geloven dat Jezus Heere is en dat Hij ook mij gered heeft."

Ze bleef deze predikant van wie ze die eerste preek had gezien die haar had geraakt online volgen en begon ook in de Bijbel te lezen. Hedieh: "De Bijbel kwam tot leven, zoals de Koran nooit had gedaan. Ik kon God tot mij horen spreken en ik wist dat Hij rechtstreeks tot mij sprak. Hij maakte mij duidelijk dat de Koran niet waar kon zijn, maar de Bijbel wel.
Ik kwam op een punt waarop ik ervan overtuigd raakte dat ik mocht aanvaarden, geloven dat Jezus Heere is en dat Hij ook mij gered heeft.
Op een dag was ik aan het bidden en de Heere zei tegen mij: “Dochter, je hoeft niet bang meer te zijn”."

Gedoopt
Korte tijd later werd Hedieh gedoopt in dezelfde kerk waarvan ze de preken online had beluisterd. Ze getuigt dat ze nu een relatie met God heeft die ze nooit voor mogelijk had gehouden. Ze is niet bang meer voor de hel, zoals vroeger in de islam. Ze is ervan verzekerd: "De Heere gaat met mij mee en Hij zal voor mij zorgen."
Ze wil anderen bemoedigen met haar getuigenis. "Toen ik nog in de islam zat, was Zijn oog al op mij om mij te redden."
En waarom dat niet eerder gebeurd is? "Hij heeft mijn verleden gebruikt om mij bij Hem te brengen. Dat was 25 jaar geleden nog niet mogelijk. Het zou met dat meisje in Beverly Hills niet mogelijk geweest zijn om te doen waartoe Hij mij nu roept. Daarom ben ik nu voor altijd aan Zijn voeten."

Bovenstaand verhaal verscheen eerder via Faithwire in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Foto: CBN News

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Prachtig en ontroerend verhaal. Wereldwijd hebben er nu10 miljoen moslims zich bekeerd tot het christendom of zijn afvallige geworden. Alles beter dan de islam.Het kwaad en ellende voor de mens.Liefdeloos boek.Gedwongen onderwerping aan... Verzen weggehaald,gewijzigd,toegevoegd door 3 invloedrijke islamgeestelijken in vorige eeuwen.Onafhankelijk van elkaar.Niet betrouwbaar dus. Onsamenhangende tekst enz. Bron; Jay Smith