Xpeditie Event
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 oktober 2021 door Redactie

Christelijk event uitgesteld vanwege onrust om coronapas

Op 23 oktober zou een uniek evenement voor gezinnen in Nederland plaatsvinden: Xpeditie 3.6.0.. Dit event staat in het kader van de geloofsopvoeding in de wereld van onze kinderen. De organisatoren hebben besloten om Xpeditie Event uit te stellen naar 2022. De onrust rondom het coronatoegansbewijs is één van de redenen.

Xpeditie 3.6.0. wil gezinnen inspireren en ondersteunen in de geloofsopvoeding zodat kinderen ontdekken wie Jezus is, wie ze zelf zijn en hoe ze met Hem kunnen leven. Xpeditie 3.6.0. staat voor vernieuwende invalshoeken, creativiteit en een aanpak die past in de wereld van kinderen. Xpeditie 3.6.0. werkt vanuit de aanpak ‘jouw, mijn, Gods verhaal’. Een aanpak die zij op basis van jarenlange ervaring zelf hebben ontwikkeld. Het is de basis voor alles wat ze doen. Xpeditie 3.6.0. is er voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

In christelijk Nederland zijn de meningen over de coronapas verdeeld. Zo besloot Stichting Vrij Zijn om de oktoberconferentie te annuleren. "Op dit moment worstelen we met de vraag in hoeverre we vrij toegang én veiligheid voor iedereen kunnen borgen", stelde initiatiefnemer Wilkin van de Kamp. Organist Marco den Toom cancelde zijn solo-optredens omdat hij het gevoel heeft te worden "misbruikt om mensen aan te moedigen zich te laten vaccineren". De onrust rondom de coronapas was ook voor zanger Christian Verwoerd reden om een streep te halen door zijn concertreeks.

Evangelisch Werkverband-directeur Hans Maat riep onlangs via zijn Facebookpagina christelijke ondernemers op om landgoederen, schuren of bedrijfspanden in te zetten om evenementen zonder coronatoegangsbewijs te kunnen organiseren. "Als we het woord 'event' niet noemen, valt alles wat we organiseren onder religieuze samenkomsten. Worship of Bijbelstudie zijn kernactiviteiten in de kerk, dat is geen event."

Lees hier meer over Xpeditie 3.6.0..

Lees ook: Coronapas vergroot verdeeldheid in christelijk Nederland: hoe nu verder? en Het evenement Simply Jesus vraagt om een coronapas (en daar ben ik blij mee).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
De verdeeldheid die ontstaat zou mensen juist hun ogen moeten openen. Uit welke bron de Coronaplandemie voortkomt. En de motieven: Controle. Verdeel en Heers, Depopulatie. Welke bron zou dat nu zijn?
W
Zie ook het volgende artikel:

https://cip.nl/87779-coronaberichtgeving-wordt-de-biblebelt-in-een-kwaad-daglicht-gezet-cip-podcast?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2021Oct14
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)