Bert Wiersema
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

15 oktober 2021 door Redactie

Terugluisteren: Bert Wiersema over zijn naderende stervensdag

Schrijver Bert Wiersema heeft vergevorderde beenmergkanker en heeft al een paar keer op het randje van de dood gelegen. Eerder vertelde hij hierover uitgebreid op CIP.nl. "Mijn lijfspreuk is: the best is yet to come! De ziekte van Kahler neemt je een keer te pakken, maar dan kom ik thuis bij Jezus!", vertelde Wiersema onlangs in de studio van Groot Nieuws Radio.

Wiersema vertelde eerder op CIP.nl: "Ik zie de hemel als een cadeautje dat God voor ons klaar heeft liggen. Daarom geloof ik dat God het mooi vindt als je veel over de hemel nadenkt. Want stel dat je als ouders voor Sinterklaas een zak met cadeautjes in de kamer hebt gezet, dan vind je het leuk als je kinderen daarnaar uitkijken en niet kunnen wachten om die zak open te maken, toch?

De nieuwe aarde stel ik me niet voor als een sciencefiction-planeet. Het zal niet veel verschillen van deze aarde, maar dan zonder alle ellende. Daar fantaseer ik vaak over en dat vindt God dus leuk, denk ik. Dat ik wil weten wat er in het cadeautje zit. Alleen gaat het cadeaupapier er hier nog niet af."

Foto: Jelte Bergwerff

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Ik lees zelf wel eens wat over bijna dood ervaringen. Eén van de meest frappante bewijzen dat deze echt zijn, is dat men verhaalt van kleuren die wij niet kennen. We weten dat infrarood en ultra violet licht bestaan, maar zien kunnen we het niet. Maar zodra wij vrij zijn van ons aardse lichaam kunnen we die kleuren blijkbaar wel zien.