SGP en het Europees Parlement
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 oktober 2021 door Redactie

SGP tegen verplichte coronacheck in Europarlement

De SGP verzet zich tegen de geplande verplichte coronacheck voor alle politici en medewerkers van het Europees Parlement. Europarlementslid Bert-Jan Ruissen heeft de geplande maatregel aan de kaak gesteld.

"Een verplichte coronacheck op de werkplek leidt feitelijk tot vaccinatiedwang of tot de onmogelijkheid te werken", zegt Ruissen. "Zeker als straks het telewerken wordt afgebouwd."

Hij roept de voorzitter van het Europees Parlement op om de persoonlijke vrijheid te respecteren van de politici, medewerkers en de bezoekers 

De geplande maatregel zou gelden voor circa 6500 medewerkers en politici in Brussel en Straatsburg. Voor bezoekers is het al ingevoerd. Het plan gaat verder dan de huidige coronaregels in Nederland of België. 

Ruissen heeft voor zijn kritiek de steun van de ECR-fractie, waarbij SGP is aangesloten. De fractie heeft dit vervolgens per brief aangekaart bij de parlementsvoorzitter en andere fractievoorzitters. Het lijkt er echter op dat een meerderheid van de fracties de verplichte pas wel ziet zitten. De Europarlementsvoorzitter Sassoli heeft het nu in beraad.

De interne vakbonden van parlementspersoneel reageren ook ontevreden: zij zijn niet eens geraadpleegd.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Stapje voor stapje....
J
Parlementsleden zouden moeten vooruitkijken ... en kritische denkers zijn ...
Nogmaals: heer Draghi heeft de toon gezet, door in Italië de ongevaccineerden te bannen van de werkvloer én geen salaris meer te verschaffen. Hij (Draghi), is de vereenzelviging van het Europese gedachtegoed anno 2021.

Dus "goed" voorbeeld doet "goed" volgen, zullen ze in Brussel denken.

Opnieuw een ernstige escalatie in uitsluiten van anders denkenden, anders besluitenden.

Europa is minder divers dan het pretendeert te zijn.
Toon meer reacties (1)