heerlijk minimaliseren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 oktober 2021 door Micha Nederland

Elly Zuiderveld-Nieman schrijft kinderlied over minimaliseren

Hoe krijg je kinderen enthousiast om duurzamer te leven? Sterker nog; om óók te minimaliseren, net zoals veel volwassenen inmiddels doen. Bij Gera van den Berg (45) uit Hierden – moeder van vijf en tevens bekend minimalist – ontstond het idee voor een kinderlied. En ze wist precies wie ze daarvoor wilde vragen: Elly Zuiderveld-Nieman, van het duo Elly & Rikkert. Maar zou Elly willen meewerken? Ze is immers gestopt met optreden?

Lang verhaal kort: Elly vond het een geweldig idee en ging direct aan het werk. Het refrein zou iets worden met ‘mini-mini-minimaliseren’. Een prachtige vondst, waarmee ze deze zure kreet iets lichts en luchtigs mee geeft. Het moet gezegd: ondanks de lastige boodschap van minder spullen kopen en kiezen voor eenvoud, heeft ze er een vrolijk lied van gemaakt. De titel luidt: Genieten van genoeg.

En nu? Het is bijna Micha-zondag. Uiteraard zou het mooi zijn als het in vele kerken wordt uitgevoerd. Gera zocht samenwerking met Micha Nederland, die het lied graag wil verspreiden. Dankzij de hulp van muziekdocent Gabriëlle Noordmans uit Hierden is er inmiddels bladmuziek beschikbaar. Die is te downloaden op de website van Gera: www.heerlijkminimaliseren.nl Het lied wordt in november opgenomen in de studio en is ook geschikt voor scholen, jeugdclubs en kinderkerken.

Gera is sinds haar kindertijd al fan van Elly & Rikkert. Bij haar thuis, aan tafel, worden de liederen nog altijd gezongen, met haar man die gitaar speelt. Ze is enorm enthousiast over het eindresultaat. "Het klimaat en milieu krijgen gelukkig steeds meer aandacht, maar vaak blijft het verhaal steken in bezorgdheid en negatief denken. Ik geloof dat we de opdracht hebben om juist positief te blijven en te kijken naar wat we wél kunnen doen om beter voor de schepping te zorgen. Ook kinderen kunnen daar een aandeel in leveren."

Gera hoopt ook dat de boodschap uit het lied ouders bereikt: kom in actie, denk beter na over hoe je leeft en over alle keuzes die je maakt. Zonder iemand te willen beleren. "Want het is vooral inspireren en stimuleren", zegt Gera. "Zoals bij alle liederen van Elly & Rikkert: mensen een positieve prikkel bezorgen."

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen