Colombiaanse non bevrijd - Twitter Presidence Mali
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 oktober 2021 door Redactie

Colombiaanse non bevrijd uit handen jihadisten

Een Colombiaanse non is bevrijd uit de handen van moslimextremisten uit Mali. De bevrijdingsactie door het Malinese leger vond vier jaar na haar ontvoering plaats, meldt de Christian Post. "Ik ben blij dat ik gezond ben gebleven en dank God voor mijn bevrijding", aldus de non uit Bamako.

De Franciscaanse non was actief als evangeliste in het zuiden van Mali, dichtbij de grens met Burkina Faso. In het West-Afrikaanse land trekken jihadisten van onder anderen al-Qaeda en de Islamitische Staat (IS) rond. Zij laten een spoor van vernieling achter en ontvoeren vrouwen en kinderen op hun pad. Zo werd ook de non slachtoffer van de acties van de moslimextremisten. Vier jaar en acht maanden na haar ontvoering werd de christen bevrijd.

"We hebben veel gebeden voor haar bevrijding", aldus Aartsbisschop van Bamako, Jean Zerbo. "We danken de Malinese autoriteiten en anderen die zich hebben ingezet voor de bevrijding van onze zuster in Christus." De non werd rijkelijk onthaald door haar christelijke gemeenschap. Later na haar bevrijding ontmoette ze de paus.

Helaas lopen niet alle ontvoeringen af met een geslaagde bevrijdingsactie. De resten van de Zwitserse Béatrice Stöckli werden in april 2021 gevonden in Mali. Ze diende als evangelist in de stad Timbuktu tot ze in 2016 werd ontvoerd door moslimextremisten van Jama'at Nusrat Al-Islam wa'I-Muslimin. Jarenlang trok ze door de Sahara met de jihadisten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen