Lorie Smith - YouTube screenshot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 oktober 2021 door Redactie

Christelijke grafisch vormgever voor Amerikaans Hooggerechtshof na weigeren opdrachten homoseksuele bruidsparen

Een christelijke grafisch vormgever uit de Amerikaanse staat Colorado stapt naar het Hooggerechtshof, nadat de lokale overheid stelde dat de ondernemer haar geloof geen opdrachten van homoseksuele stellen mag weigeren op basis van haar geloof. Lorie Smith van 303 Creative Studio maakt onder anderen websites voor bruiloften. Ze verdedigt haar recht om opdrachten van homoseksuele stellen te mogen weigeren op basis van haar christelijke geloof, meldt CBN News. "Het is pompen of verzuipen, als het gaat om het verdedigen van het Eerste Amendement", aldus Smith.

In Colorado gelden strenge regels voor ondernemers om diversiteit te bevorderen en discriminatie tegen te gaan. Volgens deze wetgeving en de uitspraak van de rechter moet Smith websites ontwerpen voor zowel hetero- als homoseksuele bruidsparen. Volgens de rechter mag Smith ook niets op social media plaatsen over welke opdrachten ze wel en niet aanneemt op basis van haar geloof. De grafisch vormgever gaat in hoger beroep en stapt naar het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Smith wordt in het juridische proces bijgestaan door Alliance Defending Freedom (ADF). De christelijke belangenbehartiger stelt dat het Eerste Amendement wordt geschonden met de wetgeving in Colorado. "De overheid kan een ondernemer niet dwingen om een boodschap uit te dragen die in strijd is met haar geloof", aldus ADF raadslid Kristen Waggoner.

De vormgever is niet de enige ondernemer in Colorado die lijdt onder de diversiteitswetgeving. Jack Phillips, beter bekend als 'de weigerbakker', weigerde een taart te bakken voor een homoseksueel bruidspaar en later voor een verjaardag van een transgender waarin de nieuwe identiteit van de LHBTI'er centraal stond. De christelijke bakker vocht de zaak jarenlang aan en won een rechtszaak voor het Hooggerechtshof. "De rechter vond dat ik mijn beleid aan moest passen en mijn geloof hierin los moest laten", aldus Phillips. "Wanneer ik in de bakkerswinkel ben, mag ik mijn geloof niet praktiseren." Ondanks de stormen om hem heen stond één ding voor hem als een paal boven water: zijn geloof in Jezus. "God voorziet in alles wat we nodig hebben", vertelt Phillips.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wordt Amerika net als nazi-Duitsland?: Befehl ist Befehl.
H
Bidt alstublieft voor deze heldin broeders en zusters!