regenboogvlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 oktober 2021 door Redactie

Uniek moment: ChristenUnie-wethouder hijst regenboogvlag in Nunspeet

Gisteren was het Coming Out Day, een dag waarop wordt stilgestaan bij het moment dat lhbti'ers uit de kast willen komen. Ook in het christelijke Nunspeet werd aan deze dag aandacht besteed. Zo werd maandag de regenboogvlag gehesen door wethouder Pieter Teeninga van de ChristenUnie, schrijft Omroep Gelderland.

"Ik vind dat iedereen mag mee doen in de samenleving. Dat geldt ook voor visueel beperkten, dat geldt ook voor LHBTI'ers", onderstreept de ChristenUnie-wethouder. Het hijsen van de regenboogvlag is in Nunspeet, een gemeente waar de SGP de grootste politieke partij is in de gemeenteraad, een gevoelig punt. Dat burgemeester Breunis van de Weerd (SGP) niet bij het unieke moment aanwezig was, is dan ook veelzeggend.

Ook in Oldebroek werd de regenboogvlag gehesen. SGP-raadslid Tom de Nooijer legde onlangs uit waarom zijn partij tegen dit iniatief is. "De SGP ziet de regenboog als een teken van het verbond tussen God en de aarde." Ook maakt hij duidelijk dat de invulling van de regenboogvlag "kan zorgen voor vervreemding en polarisatie in onze samenleving. Ook is het maar zeer de vraag of LHBTQ+ gemeenschap er zelf op zit te wachten."

De eerste officiële Coming Out Day in Nederland was in 2009, nadat toenmalig minister Ronald Plasterk het had uitgeroepen tot nationale dag, meldt NU.nl. Coming Out Day wordt tegenwoordig in tientallen landen over de hele wereld gevierd.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De zgn. regenboogvlag van de lhbti-ers heeft maar 6 kleuren terwijl Gods regenboog er 7 heeft.
r
Ik ben zat van het lhbti gedoe, echte christenen weten hoe laat het is.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (8)