Chris Singleton
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2022 door Patrick Goede

Hij vergaf de neonazi die zijn moeder doodde: "Liefde is sterker dan haat"

Chris Singleton speelt inmiddels honkbal op een aardig hoog niveau. Toch trekt hij vooral volle zalen met zijn motiverende verhaal van vergeving. Toen Chris 18 werd verloor hij zijn moeder. De 21-jarige Dylan Roof, een neonazi die een raciale oorlog wilde starten, schoot tijdens een bidstond in de Emanuel African Methodist Episcopal Church in totaal negen mensen dood. Singleton kreeg in één keer de verantwoordelijkheid over zijn jongere gezinsleden. "Ik werd voor de leeuwen geworpen", vertelt Chris aan God Reports.

Hij vervolgt: "Wat je voor onmogelijk houdt overkomt je op zo'n moment. Het was moeilijk toen en het is nog steeds moeilijk. Het maakte dat ik heel snel volwassen werd. Ik was nog geen 21 en had de verantwoordelijkheid over twee tieners. Iedereen die een geliefde verliest heeft twee opties in zijn geloof: "Optie één: je beslist dat er geen mogelijkheid is dat God bestaat. Of optie twee: je hebt geen idee waarom iets is gebeurd, maar erkent dat jet God nodig hebt om je hier doorheen te helpen."

Chris vroeg God of hij de moordenaar van zijn moeder mocht leren vergeven en dat is de 'motivational speaker' uiteindelijk gelukt. "Ik had geen vader meer en ik had geen moeder meer dus Jezus werd de Rots waar ik op leunde. Dat was troostend en therapeutisch voor mij. Ik bid dagelijks voor wijsheid. Liefde is sterker dan haat."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen