coronavaccin - vaccinatieplicht Amerika
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 oktober 2021 door Redactie

Amerikaanse voorgangers over vaccinatieplicht: "We luisteren niet naar Biden"

Voorgangers uit Ohio schrijven een open brief aan de Amerikaanse president Biden waarin zij bezwaar maken tegen de steeds uitgebreidere vaccinatieplicht in de Verenigde Staten. "Om medisch advies te geven, moet Joe Biden niet bij mij aankloppen, ik luister niet naar hem", aldus voorganger J.C. Church, een van de Amerikaanse briefschrijvers tekent CBN News op.

De discussie rondom de vaccinatieplicht voor Amerikaanse overheidsmedewerkers blijft mensen bezighouden. Inmiddels moeten niet alleen zorgmedewerkers, politici en docenten zich in laten enten tegen het coronavirus. Ook mensen in de bouw moeten zich verplicht laten vaccineren om aan het werk te mogen en bedrijven mogen zelf beslissen of hun werknemers verplicht moeten worden gevaccineerd.

De voorgangers beschrijven in de brief waarom ze het sterk oneens zijn met het beleid van de Democratische president. Ze wijzen op veranderingen in het standpunt van Biden tegenover de vaccinatieplicht in het afgelopen jaar. "We zien een contrast met de uitspraken voor de inauguratie in december, toen u beloofde geen nationale vaccinatieplicht door te voeren", staat in de brief.

"Meneer de president, uw regering gelooft dat het recht op leven, vrijheid en geluk niet van onze Schepper God komt, maar van de overheid. Terwijl de overheid niet eens zijn linkerhand van zijn rechterhand kan onderscheiden. Uw administratie doet vakkundig alsof zij de waarheid in pacht hebben", staat in de brief.

De briefschrijvers wijzen niet alleen op een verandering bij Biden, maar ook bij vice-president Kamala Harris die volgens de voorgangers in oktober 2020 stelde "het vaccin niet te nemen wanneer de president het zou verplichten". De quote waar ze op wijzen komt uit een debat tussen Harris en de Republikeinse kandidaat voor vice-president Mike Pence. "Wanneer wetenschappers en doktoren het vaccin aanraden zou ik het zonder twijfel meteen nemen, maar wanneer Trump mij zou verplichten het vaccin te nemen, zou ik weigeren", aldus Harris tijdens het debat in oktober 2020. Harris wijst in haar quote expliciet op het eventueel verplicht stellen van vaccinatie door president Trump, maar niet naar de vaccinatieplicht in het algemeen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Amen. De overheid is onze God NIET! Ook al wil ze graag voor God spelen. Maar dat doet satan ook graag. By the way: Wie zei ook alweer? “vrijwillig is vrijwillig en niet stiekem alsnog verplicht maar dan via een andere route” . Juist onze Hugo. En deze Hugo mogen we, waar hij ook gaat herinneren aan deze belofte. En weet je: “Belofte maakt schuld”. Toch?
N
In Nederland ben je helemaal niet verplicht je te laten vaccineren,alleen de ouderen en zwakkere worden beschermt tegen corona, door een gezondheids verklaring te vragen van ongevaccineerde,dat is alles.Dan kunnen zij tenminste ook vrij en veilig deelnemen aan de maatschappij,of hebben zij geen recht op veiligheid en vrijheid?
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (5)