Corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 oktober 2021 door Redactie

Steeds meer coronabesmettingen in Biblebelt; heel weinig ziekenhuisopnames

Het coronavirus steekt de kop weer behoorlijk op in Nederland. Het aantal besmettingen neemt snel toe. Vooral in de Biblebelt is dat het geval. De plaatsen waar de besmettingen het snelst toenemen, zijn tevens de plaatsen met een lage vaccinatiegraad. Tegelijkertijd worden er relatief weinig coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Afgelopen week werden er 15.742 mensen positief getest op het coronavirus. Omgerekend zijn dat er gemiddeld ruim 2200 per dag. De week ervoor waren er nog 11.557 positieve testen in het hele land. Dat betekent een stijging van maar liefst 36 procent en de snelste toename van het aantal positieve testen sinds halverwege juli. Destijds was dat het hoogtepunt van de vierde golf. Zoals altijd werden in de grootste steden de meeste mensen positief getest.

Waar in de zomer achter de grote steden de studentensteden kwamen, gaat het nu om diverse plaatsen in de Biblebelt. Zo werden er de afgelopen week in Staphorst 205 inwoners positief getest op het coronavirus. Het in de buurt gelegen Zwolle had slechts 136 positieve testen, terwijl het maar liefst acht keer zoveel inwoners heeft als Staphorst. In een week tijd is het aantal positieve testen in Staphorst met 173 procent gestegen.

Ook andere plaatsen in de Biblebelt kenden een behoorlijke stijging van het aantal besmette personen. Het aantal positieve testen schoot in Barneveld (44 procent), Veenendaal (36 procent) en Ede (21 procent) behoorlijk omhoog. Renswoude kende zelfs een stijging van maar liefst 340 procent, al gaat het daarbij om een laag aantal besmettingen en is dat percentage vooral zo hoog omdat het een kleine gemeente betreft.

Weinig ziekenhuisopnames
Veel media laten echter achterwege dat het aantal ziekenhuisopnames aantoont dat er geen reden is tot paniek. Het coronadashboard laat zien dat er sinds 11 september niet of nauwelijks mensen in het ziekenhuis zijn opgenomen, ondanks de toename van het aantal coronabesmettingen:

  • Staphorst: 2
  • Barneveld: 2
  • Veenendaal: 4
  • Ede: 7
  • Renswoude: 2

Eenzijdige mediaberichtgeving
'De media staan weer bol van corona hel en verdoemenis in de Biblebelt', merkt journalist Annelies op via Twitter naar aanleiding van mediaberichtgeving over coronabesmettingen in de Biblebelt. 'In Urk zijn gisteren (zondag 10 oktober, red.) 4 positieve testen (paniek!), 0 ziekenhuisopnames sinds eind augustus en 0 coronagerelateerde overlijdens sinds eind mei (!) te bespeuren. En dat met 30% injecties. In Staphorst gaan ze klaarblijkelijk op zondag massaal naar de teststraat, gisteren waren daar 31 positieve testen. De afgelopen 4 weken zijn er 3 mensen + positieve test opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn sinds 1 juni geen overlijdens meer gemeld. Zou het leger al ingezet worden?', vraagt de redacteur zich af.

'Dan hebben we Uddel, wat valt onder de gemeente Apeldoorn', vervolgt zij. 'Van de 163.818 inwoners uit deze gemeente hebben 30 personen gisteren (afgelopen zondag, red.) positief getest. De afgelopen 3 weken zijn er 2 ziekenhuisopnames gemeld. Sinds 7 september is er 1 coronagerelateerd overlijden geweest. En dan nog Elspeet, wat valt onder de gemeente Nunspeet. 27.481 inwoners. Ja, daar loopt het de spuigaten uit, hoor. Met gisteren (zondag, red.) 4 positieve testen, 0 ziekenhuisopnames sinds 13 september en 5 doden sinds 2 mei. Zullen we dan in Barneveld een echte corona ramp aantreffen? 59.082 inwoners en op zondag testten daar 24 mensen positief. De afgelopen twee weken zijn daar 2 mensen opgenomen in het ziekenhuis met een positieve test. Sinds 23 juni is hier geen overlijden meer gemeld.'

'Om niet teveel in herhaling te vallen zal ik als laatste Scherpenzeel uit de Biblebelt als voorbeeld aanhalen. 9.880 inwoners en op zondag 4 positieve testen. Sinds 9 mei is hier 1 ziekenhuisopname gemeld met een positieve test. Sinds 24 januari geen enkel overlijden. Feiten checken is niet meer van belang bij de media. Een positieve test = geen ziektegeval of aangetoonde besmettelijkheid. Het is ordinaire propaganda om de heilige vaccinatiegraad omhoog te brengen, terwijl er niets aan de hand is in de BibleBelt', maakt de journalist duidelijk.

Eerder sprak CIP.nl uitgebreid met SGP-Kamerlid Chris Stoffer over onder meer de QR-samenleving, vaccinaties en de Biblebelt. ”Het klopt dat op sommige plekken in de Biblebelt de vaccinatiegraad niet hoog is”, stelde Stoffer desgevraagd. ”Dat is gewoon een feit. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor mijn gemeente Nunspeet. Maar het procentueel verschil met een grote stad als Den Haag is niet heel groot. In absolute aantallen bevinden zich daar meer ongevaccineerden dan een gemiddeld dorp in de Biblebelt. De kans dat de zorg overbelast raakt in een stad als Den Haag is ook veel groter dan in de Veluwe. Wat dat betreft is het niet vreemd wanneer voorlichtingscampagnes zich meer op de stad zouden richten dan op Urk.” 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Prima Journalist die Annelies, ze weerlegt de bangmakerij van de gevestigde media met harde feiten, werkte ze maar bij de zg. "kwaliteitsmedia", dan zou de coronapas er nooit zijn gekomen.
N
Op zondag 3 oktober was er een grote demonstratie in Amsterdam tegen invoering van de Corona pas.

Meest ongevaccineerden namen er aan deel.

Tienduizenden mensen dicht bij elkaar, zonder rekening te houden met de maatregelen.

We zijn nu twee weken verder, voldoende voor de incubatietijd, in welke ziekenhuizen zijn deze mensen na hun massale besmetting opgenomen en hoeveel zijn er overleden?
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (17)