Ds. W. E. Klaver
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 oktober 2021 door Jeffrey Schipper

Ds. W. E. Klaver aanvaardt beroep CGK Meerkerk

Na twee jaar beschikt de christelijke gereformeerde kerk in Meerkerk weer over een gemeentepredikant. Ds. W. E. Klaver (foto) heeft het beroep aanvaard en verlaat het Canadese Hamilton. In Meerkerk zocht de kerkenraad een dominee vanwege het emeritaat van ds. K. Hoefnagel.

Ook in Ameide verwelkomen de christelijk-gereformeerden een nieuwe dominee. J. C. Pronk gaat daar voor het eerst als gemeentepredikant aan de slag. De kandidaat uit Veenendaal was sinds 2018 beroepbaar.

Ds. C. Brouwer denkt de komende tijd na over een mogelijk vertrek uit de christelijke gereformeerde kerk in Maarssen. De predikant heeft een beroep uit Aalsmeer ontvangen. Daar zoekt de kerkenraad een dominee vanwege het emeritaat van ds. M. Hogenbirk. De samenwerkingsgemeente (CGK-GKv) in Broek op Langedijk ziet ds. J. A. Knol (NGK Krommenie) graag komen.

Ds. A. C. Uitslag blijft trouw aan de Eben Haëzerkerk in Urk. De christelijke gereformeerde predikant heeft bedankt voor een beroep uit Renswoude. De gemeente in Renswoude is op zoek naar een nieuwe dominee vanwege het emeritaat van ds. J. M. J. Kieviet. “Mijn vrouw vreest dat het emeritaat in de praktijk weinig verandert,” zei hij eerder in dit interview met CIP.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen