Brand in kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 oktober 2021 door Patrick Goede

Voorganger over brandstichter kerk: "Laten we voor deze persoon bidden"

Bij een poging om een kerk in brand te steken in Alabama, is er voor duizenden dollars aan schade gemaakt. De aanstichter maakte meerdere brandjes in de First Baptist Church in Montgomery. Het tapijt in de kerk werd met benzine overgoten maar stopte gelukkig net voordat een groot houten kruis werd bereikt. "Als God een zondaar als ik kan redden dan geloof ik ook dat hij de brandstichter van een kerk kan redden", aldus pastor Mark Bethea.

Hij vervolgt: "Dankzij Gods genade bleven de branden onder controle. We mogen echt heel dankbaar zijn dat de politie en brandweer snel ter plekke waren. De plek waar de brand zich snel uitbreidde stopt kort voor het kruis. Kunnen jullie met mij meebidden voor deze persoon? Bid dat God het hart van deze persoon opent voor de transformatieve kracht van het evangelie." Er is inmiddels een vrouw aangehouden door de politie die wordt verdacht van de brandstichting.

Door het vuur moest de gemeente afgelopen zondag samenkomen in een parkeergarage. Ondanks de naargeestige omgeving werd er naar hartelust gezongen en aanbeden. "De kerk is nooit om muren of kerkbanken gegaan. Het gaat om de mensen van God die zijn werk doen in hun levens", aldus pastor Mark Bethea volgens Christian Headlines.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen