Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 oktober 2021 door Patrick Goede

Opnieuw tien studenten bevrijdt uit handen kidnappers in Nigeria

Na 75 dagen zijn opnieuw tien studenten van de Bethel Baptist Secondary School bevrijdt uit handen van hun ontvoerders in Nigeria. 21 studenten zouden nog altijd gegijzeld worden door de ontvoerders. Ook zijn inmiddels drie mannen opgepakt op verdenking van de ontvoering. Op 5 juli van dit jaar werden in eerste instantie 136 studenten gekidnapt.

"We waren met 25 man die de ontvoering uitvoerden, ik zou 100.000 naira krijgen (211 euro, red.) voor mijn aandeel", tekent Naija News op uit de mond van één van de verdachten. Volgens verschillende kanalen zijn de studenten vrijgelaten nadat er een afkoopsom is betaald. De politie in Nigeria wil dit echter niet bevestigen. Eind augustus werden ook al 57 studenten bevrijd nadat ouders zich dagen achter elkaar verzameld hadden voor gebed. 

Hoofd van de Christian Association of Nigeria (CAN), Joseph Hayab, zei eerder dat de overheid de gekidnapte studenten in de steek liet. Nu is hij hoopvol: "We verwachten dat de ontvoerders ook snel de 21 andere studenten zullen vrijlaten. De kerk in Kaduna zal blijvend van zich laten horen totdat alle studenten vrijgelaten zijn en weer terug kunnen naar hun familie."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen