Facebook
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 oktober 2021 door Redactie

Veel Facebook-pagina's voor Amerikaanse christenen gerund door trolls

Negentien van de twintig grootste Facebook-pagina's voor Amerikaanse christenen blijken in handen van zogeheten Oost-Europese trollboerderijen. Door personen, de trolls, wordt propaganda gevoerd tegen personen en worden provocerende of niet-bestaande berichten verspreidt. Jeff Allen, een voormalig Facebook-medewerker, zegt dat maar liefst 140 miljoen Amerikaanse gebruikers de berichten zien.

Allen zegt in een intern rapport dat in handen kwam van MIT Technology Review, dat het "ons platform is dat deze personen een enorm bereik geven. Facebook heeft de grootste stem in de christelijke Amerikaanse gemeenschap in handen gegeven van slechte mensen, die nog nooit naar de kerk zijn geweest. Dat is niet normaal en gezond."

Het rapport werd opgemaakt in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in 2020 en zag dat de trolls hun berichten op specifieke groepen gemunt hadden, op bijvoorbeeld christenen en Afro-Amerikanen. In een statement van Facebook geeft woordvoerder Joe Osborne aan dat Facebook deze onderwerpen al onderzocht heeft en teams creëerde, nieuw beleid ontwikkelde en samen met andere organisaties samenwerkte om het aan te pakken. MIT Technology Review ontdekte echter dat vijf van de negentien Facebook-pagina's nog steeds in de lucht zijn.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Dat is in christelijk Nederland ook zo, kan je aannemen en maar naief denken dat ze wakker zijn en de waarheid hebben ontdekt,terwijl ze trollen volgen i.p.v. Jezus