Amerikaanse commentator
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

14 oktober 2021 door Patrick Goede

Amerikaan super enthousiast over Katwijkse samenzang met 1800 man: "Dit is krachtig!"

Dirigent Bert Noteboom heeft een bijzondere video gedeeld van een Amerikaanse 'YouTuber' die erg enthousiast wordt van 1800 Katwijkers die samen Psalm 150 zingen. "Geniaal! Check deze kerel die he-le-maal uit z'n dak gaat bij het horen van 1800 mannen die samen zingen bij Mannenzang Katwijk met vriend Marco Den Toom", aldus Noteboom op Twitter.

Highly Combustible, zoals de populaire commentator van bijzondere filmpjes op YouTube heet, is inderdaad lyrisch over de uitvoering van Psalm 150. "De organist heeft een co-piloot nodig, ik heb nog nooit zo'n groot orgel gezien", aldus Combustible. "Dit is krachtiger dan welke andere kerk ook waar ik geweest ben. Die akoestiek alleen al!"

Meerdere keren valt de mond van Combustible open van verbazing bij het luisteren naar zoveel mannenstemmen die de Heer loven. "Geweldig gedaan! Door iedereen, de organist en alle mensen die erbij betrokken zijn. Dit is een krachtig optreden als je zoveel mensen bij elkaar kunt krijgen. Het maakt mij niet uit welk lied het is." Bekijk hieronder de enthousiaste reactie!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Helaas gaat het in Nederland ook nog steeds zo! Open mond en vol verbazing. Maar leidt dit ook tot meezingen? Dit is subcultuur, inclusief een zwetende dirigent en een organist die zijn vingers denkt blauw te moeten spelen! Als het maar buldert. Jammer, want er zijn vele voorbeelden van gemeentezang (mannen en vrouwen!) waarin de lof des Heeren gezongen wordt zonder dat dit soort trucjes nodig zijn. En Gods lof wordt er niet minder om, ook als het ritmisch gebeurt!
A
Ik ben hier niet mee opgegroeid maar het feit dat deze toeschouwer zó geniet en het geheel van commentaar voorziet, vind ik geweldig.

Hij is ontzettend onder de indruk van het orgelspel en het geluid in zo’n oude kerk, hij heeft iig genoten.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (2)