Ken Ham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 oktober 2021 door Redactie

Ark van Noach-locatie gevonden? Apologeet Ken Ham ontkracht 'nieuwe' vondst

De christelijke onderzoeker en apologeet Ken Ham vindt het onwaarschijnlijk dat de locatie van de ark van Noach nu echt ontdekt is. In een recente 3D-scan zou de formatie zichtbaar worden op de Turkse berg Tendürek. In een blog op zijn website zegt Ham dat de plek al in 1959 aangewezen is als mogelijke locatie. "Is de ark van Noach gevonden? Wij zouden zeggen: nee."

Een rots in de vorm van een ark zou de nieuwe vondst zijn, die een paar weken geleden naar buiten kwam. Ark-jager Andrew Jones kwam met de onthulling, die volgens hem "lijkt op een door mensen gemaakte boot, die overeenkomt met de eigenschappen en afmetingen van de ark zoals omschreven in de Bijbel." Ham betwijfelt de 'recente' vondst: onderzoekers suggereerden al in 1959 dat de plek Noach's ark zou kunnen herbergen. "Sindsdien wordt het betwist en betwijfeld, ook door christenen en creationisten die Gods woord geloven en graag de ark zouden vinden (al hoeven we dat niet)."

De apologeet is de oprichter van de bediening 'Answers in Genesis' en haalt een onderzoeker aan met wie hij samenwerkt, Andrew Snelling. Die betwijfelt of de ark nog wel ergens ligt: Noach en zijn familie zouden het uit elkaar hebben gehaald voor hout. "Door de vloed zouden er geen volwassen bomen beschikbaar zijn voor Noach en zijn familie om een overnachtingsplek te maken nadat ze uit de ark kwamen." Ook zou de locatie een vallei zijn en niet op een berg, zoals er in Genesis beschreven staat.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Met de techniek van nu, zou het makkelijk zijn geweest een voorwerp van dergelijke omvang te spotten, zelfs als het onder de oppervlakte zou liggen. Maar er zijn in deze wereld mensen die er een commercieel belang bij hebben om deze verhalen levend te houden. Dit geldt ook voor de ark van het verbond. Verhalen en onderzoeken houden de onderzoeken gaande en het levert de benodigde stof op om het zoveelste verhaal de wereld in te slingeren. Blijkbaar zijn er mensen mee gebaat.