Johan Frinsel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 oktober 2021 door Redactie

Johan Frinsel sr. (94) overleden

Johan Frinsel is afgelopen vrijdag overleden. De prediker, evangelist, auteur en voormalig vicevoorzitter van de Evangelische Omroep (EO) was een bekend gezicht in de pinksterbeweging. Hij is 94 jaar geworden.

Frinsel was onder meer directeur van Tot Heil des Volks, een hulpverleningsorganisatie in Amsterdam. Hij zette zich met deze stichting in voor prostituees, daklozen, verslaafden en minderbedeelden in de samenleving. Daarnaast was Frinsel zes jaar lang voorzitter van het Broederschap van Pinkstergemeenten. Ook politiek was Frinsel actief. Hij stond namens RPF op de derde plaats voor de Kamerverkiezingen maar werd net niet gekozen. RPF fuseerde later met GPV tot de ChristenUnie.

Verder was Frinsel bijna tien jaar lang vicevoorzitter van de Evangelische Omroep (EO). Uiteindelijk besloot hij op te stappen bij de EO omdat hij vond dat ze steeds minder rechtzinnig werden.

In 2010 werd de prediker getroffen door een hersenbloeding. Hij trok zich daarna wat meer terug uit het publieke leven en sprak en schreef een stuk minder. Zijn vrouw Aaf overleed in 2013. In een indrukwekkend interview met journalist Wilfred Hermans vertelde Frinsel eerder uitgebreid over het overlijden van zijn vrouw, de hemel en zijn levensmotto. Toen Hermans vertrok zei hij: ”We zien elkaar nooit voor het laatst. Dat zei mijn vrouw altijd als de visite wegging: Gods kinderen zien elkaar nooit voor het laatst. Dat is ook zo, als het waar is wat wij geloven. Straks zijn we eeuwig bij elkaar.”

Johan Frinsel laat vijf kinderen achter. De uitvaart zal zaterdag plaatsvinden en wordt geleid door ds. Kees van Velzen. 

Lees ook: Tien inspirerende uitspraken van Johan Frinsel sr. (1927 - 2001)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Familie en andere dierbaren van Johan Frinsel, gecondoleerd met het verlies. Veel sterkte en kracht van God toegewenst in deze moeilijke tijd.
Als oudere generatie blijft deze Godvrezende broeder heel goed in onze herinnering.

Zijn verhalen, vol van bijbels moraal en niet minder ook zijn voorlees stem met Amsterdams accent, zijn onvergelijkelijk en voor onze kinderen onvergetelijk.

Wat heb ik veel dierbare herinneringen aan broeder Frinsel die jarenlang reisleider was voor onze reisorganisatie.

Tekenend was zijn uitspraak aan het begin van een Rijnreis.

Ik sprak nog even met hem om over de vele verschillende kerkelijke achtergronden van de deelnemers, van Oud-Gereformeerd tot Pinkstergemeente.

“Ach”, zei hij, “als het moet schrijf ik Heere met 5 é’s.

Het gaat om de inhoud…"
Toon meer reacties (3)