Logo Lekker Duurzaam
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 oktober 2021 door Woord en Daad

Binnenstebuiten! Een frisse kijk op spullen

Deze week organiseert Woord en Daad de Week van de Duurzaamheid met als thema: Binnenstebuiten! – Een frisse kijk op spullen. Deze week is Woord en Daad gestart met een nieuwe bewustwordingscampagne: Binnenstebuiten! Een frisse kijk op spullen. Laten we ons huis, onze kasten, onze garage, onze zolder eens binnenstebuiten keren. Maar ook onszelf. Waarom hebben we zo’n behoefte aan al die spullen? Wat zegt de Bijbel over de waarde van bezit? Welke verantwoordelijkheid heb ik als koper voor de makers van al mijn producten? En hoe maak je daarin keuzes om goed met de schepping en met mensen wereldwijd om te gaan?

Hoog tijd om ons koopgedrag eens onder de loep te nemen en onszelf vragen te stellen als: Wat is mijn meest kostbare bezit? Welke waarde hebben spullen voor mij? En koop ik al weleens iets tweedehands of een duurzaam product?

Uit onderzoek blijkt dat spullen voor de gemiddelde Nederlander de grootste impact op de schepping heeft. Onze koopdrang is dus niet zo onschuldig als het lijkt. Ergens wordt de prijs betaald. En helaas is dat vaak in de levens van de meest kwetsbaren. Zij merken de gevolgen van onze hebzucht door overstromingen of juist grote droogte door klimaatverandering. Of ze werken onder slechte omstandigheden in fabrieken die onze spullen produceren. Woord en Daad hoopt met deze Week van de Duurzaamheid de bewustwording te vergroten en een ieder aan het denken te zetten!

Wil je meer weten? Kijk dan hier!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen