Christelijke Hogeschool Ede
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 oktober 2021 door Redactie

Gert-Jan Segers verwelkomt goede prestaties christelijke scholen

De Keuzegids hbo roept de Christelijke Hogeschool Ede (CHE, foto) dit jaar opnieuw uit tot beste (middelgrote) hogeschool van Nederland. En ook Hogeschool Viaa in Zwolle en Driestar Hogeschool in Gouda behoren tot de vier beste middelgrote hbo-instellingen van Nederland. "Als je scholen en docenten de vrijheid geeft om met hart en ziel te werken, krijg je vaak beter onderwijs", reageert ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers via Twitter.

De CHE eindigt daarmee voor de 15e keer op de nummer één positie in de lijst van Nederlandse hogescholen. De totaalscore steeg van 75,5 naar 77 punten. De CHE scoort daarmee ook hoger dan alle grote hogescholen. “Dat de waardering van onze opleidingen ondanks de lockdowns tijdens de coronapandemie is gestegen, is een uitzonderlijke prestatie”, aldus Jan Hol, voorzitter van het College van Bestuur. “Uit deze resultaten spreekt grote waardering voor onze docenten en andere medewerkers. Dit is een warm compliment voor hen. In het achterliggende jaar hebben zij samen met onze studenten het unieke studieklimaat op onze hogeschool weten te behouden.” 

De drie opleidingen Verpleegkunde, Pabo en Social Work van Hogeschool Viaa in Zwolle behaalden opnieuw een toppositie in de opleidingscategorieën van de Keuzegids hbo 2022. De opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Viaa staat met een score van 8,9 voor het negende jaar op nummer één. De opleiding maakte ook dit jaar een flinke groei door. De Keuzegids noemt Hogeschool Viaa specifiek als hbo waar aandacht wordt besteed aan het verlenen van zorg vanuit een christelijke levensvisie, samen met de CHE.

Dit nieuws springt er deze week in het bijzonder extra uit, nadat een Kamermeerderheid besloot om de zogeheten identiteitsverklaringen in het onderwijs te verbieden. Daarmee wordt onder meer het christelijk onderwijs verder aan aan banden gelegd. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen