Kinderboekenweek 2021
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 oktober 2021 door Redactie

Kinderboekenweek 2021: ‘Worden wat je wil’

Lezen vergroot de taalontwikkeling, de concentratie en fantasie van kinderen. In dat kader viert heel Nederland van 6 tot en met 17 oktober 2021 de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Worden wat je wil’. Ook de christelijke boekhandels doen mee (t/m 16 oktober), met drie speciale actieboeken, een spaaractie voor scholen in samenwerking met Red een kind en leuke activiteiten in de winkel.

Omdat lezen zo belangrijk is voor kinderen, roepen we alle ouders en grootouders op hun (klein)kinderen te verrassen met een boek. Het hele jaar door, maar vooral tijdens de Kinderboekenweek. En we hopen dat leerkrachten in deze periode extra aandacht geven aan leesbevordering en leesplezier bij hun leerlingen. Hoe jonger kinderen plezier krijgen in lezen, hoe meer profijt ze er later van hebben.

De Kinderboekenweek heeft elk jaar een ander thema en dit jaar is dat ‘Worden wat je wil’.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind is uniek en kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren.

Speciaal voor de christelijke doelgroep zijn er tijdens de Kinderboekenweek drie actieboeken en de CRIDZ Boekenkrant beschikbaar. Voor leerkrachten is er een werkmap met lessuggesties en themaverwerkingen bij de actieboeken. Kindertheater ‘deepdeep’ ontwikkelde de muziekvoorstelling ‘Ik word oppasser voor een dag’ bij het actieprentenboek; ook is er een themalied van Make Some Noise Kids. Scholen kunnen daarnaast meedoen aan een spaaractie van Red een kind om kinderen in armoede te helpen en boeken te sparen voor de schoolbibliotheek.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen