kerstmusical
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 oktober 2021 door Redactie

Spotlight Musical Productions breng nieuwe kerstmusical uit

Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 15+ jaar heeft Spotlight Musical Productions een nieuwe kerstmusical uitgebracht: “Herders, sta op!”. Het bekende kerstverhaal van het kindje in de kribbe op een prachtige wijze verteld met schitterende nieuwe liedjes. Het is een compleet pakket inclusief handige app voor de mobiele telefoon om met de klas, de kerk, het koor of toneelvereniging aan de slag te gaan om deze kerst een geweldige voorstelling neer te zetten. Het pakket is nu verkrijgbaar via de website spotlightmusicalproductions.nl.

“Spotlight Musical Productions is vooral bekend om de jaarlijkse afscheidsmusicals voor groep 8, maar we brengen ook eens in de drie jaar een nieuwe kerstmusical uit”, aldus tekstschrijver Gert van den Brink. “En dit jaar is extra bijzonder, omdat we na een lange periode van lockdown nu eindelijk weer volop met elkaar kunnen genieten van vieringen. We hebben dan ook flink uitgepakt met de kerstmusical ‘Herders, sta op!’”

Het pakket wordt volledig digitaal aangeleverd en bestaat uit een script, verschillende (oefen)versies van de liedjes, bladmuziek, PowerPointpresentaties en nog veel meer. Ook is er een handige app beschikbaar waarmee kinderen op spelende wijze de liedjes en hun eigen teksten kunnen oefenen. Op die manier gaat het instuderen niet alleen sneller, maar is het ook nog eens ontzettend leuk om te doen!

“De speellengte van de musical is ongeveer 40 minuten. We hebben hier bewust voor gekozen omdat het dan ook ingevoegd kan worden in grotere vieringen. Scholen of kerken kunnen er dus voor kiezen om rondom de musical ook nog samenzang of andere activiteiten te plannen”, aldus componist Hans van Wingerden. “Wat we andere jaren ook heel veel terugzagen is dat een kerstmusical breed wordt ondersteund. Vaders maken een decor, moeders zorgen voor de aankleding en de oudere jeugd verzorgt het licht en geluid. Dus naast het speelplezier heeft het ook écht een verbindende factor.”

Omdat de materialen volledig digitaal worden aangeleverd kun je na het bestellen direct aan de slag. Benieuwd naar het script of de liedjes?

Voorbeelden hiervan zijn te vinden op deze website

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen