Christenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 oktober 2021 door Patrick Goede

Christendom groeit met bijna 1 procent in grootste moslimland ter wereld

Het mag niet veel lijken maar in Indonesië is het aandeel christenen in het overwegend islamitische land gegroeid met bijna 1 procent. Maakte in 2010 slechts 9,87 procent van de totale bevolking deel uit van het christendom, inmiddels is dat 10,58 procent. Dat zijn 28,82 miljoen christenen op een bevolking van 272,23 miljoen mensen, dat meldt de Christian Post.

Dertig provincies hebben een moslimmeerderheid in het land en in slechts vier provincies vormt de islam een minderheid. Het staatsrecht in het land wordt vertegenwoordigd door de doctrine van Pancasila. Het geloof in één God die opkomt voor ongerechtigheid, medemenselijkheid, eenheid en democratie voor iedereen.

Toch zijn er extremistische groepen actief die christenen onder druk zetten of vervolgen. Meer dan 1000 kerken zijn daardoor gesloten volgens Human Rights Watch. Het land staat ook nog altijd op nummer 47 op de lijst van Open Doors met landen waar geloven in Jezus levensgevaarlijk is. Ondanks dat groeit dus het aantal christenen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen