Michael Tait
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 oktober 2021 door Patrick Goede

Michael Tait wil christenen verbinden: "Zondag is de meest gesegregeerde dag van de week"

Michael Tait is de Afro-Amerikaanse leadzanger van de 'witte' band Newsboys. Een gegeven waar in de christelijke muziekwereld nauwelijks bij stil wordt gestaan. En dat is volgens Tait een goed iets. In een openhartig gesprek met de Christian Post vertelt de oud-zanger van DC Talk hoe hij tegen diversiteit in de kerk aankijkt: "Het frustreert mij steeds meer dat in Amerikaanse kerken de zondag de meest gesegregeerde dag van de week is."

Tait groeide op met een vader die hem al vroeg liet kennis maken met veel verschillende culturen. "Hij liet ons snel kennis maken met kinderen uit Latijns-Amerika, Azië en met Iranese roots. Hij ging het lijstje af omdat hij wist dat we allemaal mensen, met hetzelfde rode bloed zijn. Haten is voor uilskuikens. Daar hebben we geen tijd voor."

Hij vervolgt: "Segregatie in de kerk gaat ongeveer zo: 'Oké ik ben geen racist. Ik hou van witte mensen en ik hou van zwarte mensen. Maar ik ga graag naar deze kerk omdat dit de bekende weg is'. Daar moeten we vanaf. We moeten ons onderdompelen in andere culturen, in andere ervaringen en onszelf toestaan dat onze regeltjes een beetje door elkaar worden geschud."

Toch is de zanger positief over hoe er in de christelijke muziekscene naar hem gekeken wordt. "Het is best wel een bijzonder iets om een zwarte leadzanger te hebben van een verder witte band. Maar op de één of andere manier staan we daar niet bij stil in het christelijke muziekgenre. Mensen zeggen, 'Hey daar heb je Michael Tait, hij is die zeer gewaardeerde negro'."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen