moord door tiener steekpartij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 oktober 2021 door Redactie

Poging tot moord op moeder en broertje door twee christelijke tieners uit Californië

Twee Amerikaanse, christelijke tieners uit Californië worden beschuldigd van een poging tot moord op hun moeder. De jongens van 16 en 13 jaar oud werden gearresteerd voor een poging tot moord op hun moeder en broertje van 10, meldt de Christian Post. Het motief van de steekpartij is dusver onbekend.

Een van de broers belde de politie om de aanval te melden op 27 september om 10:45 's ochtends. De opname van het telefoongesprek lekte uit. Hierin is te horen dat de jongen vertelt dat hij iemand heeft vermoord en zichzelf aan wil geven. Daarna herhaalt hij dat zijn moeder veel bloed verliest. Zijn moeder zegt vervolgens door de telefoon dat ze neergestoken is en een klap tegen haar hoofd heeft gehad. De vrouw moest zo snel mogelijk naar het ziekenhuis en verkeert in kritieke toestand. Het jongere broertje van de tieners is ook in het ziekenhuis, het is onbekend welk letsel hij opliep bij de aanval.

Er zijn verder weinig details bekend over de aanval van de jongens op de andere gezinsleden. Het motief van de moord wordt in het midden gelaten. Mogenlijk heeft het te maken met het thuisonderwijs dat de jongens kregen. De kerk en omgeving van de jongens zijn geschrokken van het misdrijf. "Het is verschrikkelijk dat er kinderen zijn die zich genoodzaakt voelen tot zo'n extreme vorm van huiselijk geweld", aldus een van de buren, Linda Hargreaves. Ze geeft aan dat de vader van de jongens en hun zusje kort na het voorval bij het huis waren, maar snel weer vertrokken in een andere auto.

Beide broers moeten voor de jeugdrechter verschijnen. Ze verblijven in de jeugdgevangenis tot de zaak is besloten. De eerste hoorzitting van de oudste broer vond recent plaats. Zijn advocaat pleitte voor het uitstellen van de rechtszaak tot in december, zodat ze eerst kunnen onderzoeken of de tiener in staat is zichzelf te verdedigen in het juridische proces. De eerste hoorzitting van de jongere broer vindt plaats op 29 oktober.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

En ook hierbij denk ik...'christelijke tieners'... wat ís dat eigenlijk: 'christelijk'?